Cheesecake med solbær
DESSERTER & KAGER

Frisk cheesecake med solbær

Amerikanerne har en særlig tradition for tærter, der mætter. Denne opskrift på ostetærte med solbær er et frisk pust til den traditionelle cheesecake. Find opskriften på den søde sag her!

De traditionelle amerikanske cheesecakes, der er lavet på flødeost, kan være meget mættende som afslutning på en middag. Denne ostetærte er helt anderledes, da hytteosten og citronen giver den et forfriskende tvist.

Frisk cheesecake med solbær

Ca. 8-10 personer.

Tærtebund:

  • 100 g hvedemel
  • 90 g rugmel
  • ½ tsk. sukker
  • ½ knivspids fint salt
  • 112 g koldt smør
  • ¼-½ dl iskoldt vand

Tærtefyld:

  •  450 g hytteost
  • 2 spsk. hvedemel
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. citronskal
  • 2 tsk. citronsaft 
  • 60 g letmælk
  • 1 knivspids fint salt
  • 100 g solbærsyltetøj

Sådan laver du frisk cheesecake med solbær:

  1. Tærtebund: Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Skær smørret i små tern, og hæld dem op i melblandingen. Tænd og sluk for foodprocessoren i korte omgange, til blandingen smuldrer. Hæld vand i lidt ad gangen, til dejen lige akkurat samler sig. Der kan godt være vand i overskud.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 1 time i kølekabet.
  3. Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Dejen skal være ca. 3 mm tyk. Placér dejen forsigtig i en tærteform – gerne en med løs bund og klassiske, bølgede kanter. Skær overskydende dej af, og stil tærtebunden på køl i mindst 30 minutter, eller indtil fyldet er klar.
  4. Tærtefyld: Bland alle ingredienser bortset fra syltetøj sammen i en skål. Hæld blandingen over tærtebunden, og bag tærten i ovnen ved 170° i 20 minutter.
  5. Tag tærten ud af ovnen, og placér spiseskefulde af syltetøj på toppen af den. Sæt tærten tilbage i ovnen, og lad den bage i yderligere 30 minutter, til den er fast i midten.
  6. Servér tærten lun med en god kop kaffe.

Du kan også prøve disse opskrifter på cheesecakes:

Prøv også disse opskrifter på cheesecake