
Vi kan hurtigt blive enige om, at bananen kan noget. Den har en sødme og en blødhed, som komplimenterer hinanden godt, og så er den nem at spise. Det er den perfekte 'to go'-snack, fordi den passer nemt ned i tasken, og dens praktiske skal gør, at du kan spise den med det samme.
Banan kan bruges i et væld af opskrifter og ikke kun i desserter. I Asien og især i Indien benytter man ofte bananer i gryderetter og i salater. Her bidrager bananen med en lækker sødme til den ellers stærke ret. Derudover kan man bruge bananer i alt fra kager, pandekager og andre desserter.
Den mest velkendte dessert med bananer er den klassiske bananasplit. Den originale består af vaniljeis, to bananer flækket på langs, fløde, chokoladesovs og hasselnøddeflager. Der findes også mange nyfortolkninger af desserten med forskellig slags is og fx kahlua.
Vild med banan? Så prøv disse syndige muffins med Daim og banan
Antal: 4 personer
Daim og banan må været et 'match made in heaven'. Prøv disse svampede muffins med store Daim-stykker, der knaser mellem tænderne. Få opskriften her!
Foto: Stine Heilmann
Elsker du banankage, men ønsker en lidt sundere variant, så er den her opskrift perfekt til dig. Få opskriften her!
Smoothie bowls er populære som aldrig før. Hop med på den sunde trend, som byder på dadler, bananer og chiafrø. Få opskriften her!
Den klassiske banankage er altid et hit. Overtræk kagen med mørk chokolade for at gøre den ekstra lækker. Få opskriften her!
Tag banankagen til næste niveau med Maja Vases version af den klassiske banankage. Den her er med chokoladecremeux og mørke chokoladeflager. Få opskriften her!