DESSERTER & KAGER

Hindbær/citronis med rosmarin

Man forbinder ikke normalt rosmarin med is - men her er det den perfekte kombination sammen med hindbær og citron.

Ingredienser:

(1,1 liter)
2½ dl sødmælk
2½ dl fløde
¼ vaniljestang
fi ntrevet skal af 1 citron
8 g frisk rosmarin u. stilk
6 æggeblommer
100 g lyst rørsukker
300 g hindbær



Hæld sødmælk, fløde, vaniljekorn og -stang, citronskal samt den grofthakkede rosmarin i en gryde. Bring væsken forsigtigt i kog og lad den simre i 5-8 min. imens der røres. Sluk for varmen. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en stor skål. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned til æggeblommerne imens der piskes. Hæld resten af æggemassen i gryden og pisk. Sæt gryden tilbage på kogepladen og rør konstant med en grydeske. Tjek bagsiden af grydeskeen. Når den dækkes af cremen, tages gryden af varmen - cremen må ikke koge. Hæld straks cremen igennem en finmasket sigte og ned i en skål. Mos hindbær groft med en gaffel i en lille skål og bland dem med den varme mælkevæske. Afkøl og frys isen i en ismaskine.

TIPS
Lav evt. mælkebasen dagen før. Så har citronskal og rosmarin mere tid til at afgive smag til isen.

Læs også:







STOR GUIDE:
Vælg den rigtige ismaskine










Isterningebakke til knust is
- KØB DEN I MAD & BOLIG SHOP!






Sød skål til at servere is i
- KØB DEN I MAD & BOLIG SHOP!


















Andre opskrifter på is:







Kakaosorbet med hyldeblomst






Jordbær/solbærsorbet med spearmint






Jordbær/rababersorbet med lavendel









Olivenolieis
Kokosis med eksotiske frugter
Mangoparfait

Læs mere om: