DESSERTER & KAGER

Hjemmelavede flødeboller med pistacie

Hjemmelavede flødeboller kan laves i en håndevending, og når først opskriften sidder på rygraden, så er det kun fantasien, der sætter grænser for flødebolle-kombinationerne...

Du har helt sikkert spist endda nogle flødeboller i dit liv, men langt de fleste af dem har formentlig været færdiglavede. Det største valg har været: med eller uden kokos? Men hvis du selv går i gang med at lave hjemmelavede flødeboller, så vil du opdage, at det både er nemt og rigtig sjovt, fordi der er så mange muligheder. Det gør den hjemmelavede flødebolle langt mere spændende og eksklusiv, og der er bestemt ikke noget i vejen for at servere den som gourmet-dessert til en gæstemenu. Du kan selvfølgelig også bare nyde dem som sødt indslag til en hyggeaften. 
Tip! Prøv også: 

Hjemmelavede flødeboller med pistacie

Ca. 20 små flødeboller

Ingredienser til hjemmelavede flødeboller:

Bunde:
  • 20 g usaltede pistacienødder
  • 100 g marcipan
  • 1 knivspids salt
Skum:
  • 75 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 30 g vand
  • korn fra ½ stang vanilje
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
Pynt:

Sådan laver du hjemmelavede flødeboller:

Bunde:
  1. Blend pistacienødder til mel, og ælt det ind i marcipanen sammen med salt.
  2. Rul marcipanen ud til ½ cm's tykkelse, og lav små, runde marcipan-bunde med en kageudstikker.
Skum:
  1. Hæld sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog.
  2. Lad massen koge, indtil det har en temperatur på 117°. (Tip! Det er rigtigt nyttigt at have et sukkertermometer. Find det fx her!)
  3. Pisk æggehviderne næsten stive med 1 spsk. sukker.
  4. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehvidemassen, samtidig med at du pisker. Pisk videre i 5-10 minutter.
  5. Fyld massen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på bundene. 
  6. Overtræk flødebollerne med tempereret chokolade. Pynt med hakkede pistacienødder og lidt havsalt.