Mette Blomsterberg-opskrift på hjemmelavet is
DESSERTER & KAGER

Hjemmelavet is - opskrift a la Mette Blomsterberg

Lav fløjlsblød flødeis med denne Mette Blomsterberg-opskrift på hjemmelavet is med vanilje og pistacie.

Hjemmelavet is er noget ganske særligt og smager bare langt bedre end den is, du kan købe i supermarkedet. Den her opskrift på hjemmelavet is med vanilje og pistacie-krokant er lavet af selveste Mette Blomsterberg, og du kan derfor være helt sikker på, at den bliver et hit. Ifølge Mette Blomsterberg er det en af hendes yndlingsopskrifter. Du kan lave den sådan, som Mette Blomsterberg foretrækker den, eller du kan bruge hendes opskrift som grundopskrift på hjemmelavet is og selv tilføje de smagstyper, som du holder af.  

Prøv også: Mette Blomsterberg's opskrifter på kager, desserter og konfekt

Mette Blomsterberg-opskrift på hjemmelavet is med vanilje og pistacie-krokant

6 personer

Hjemmelavet is:

  • 1/2 stk. polynesisk vaniljestang
  • 100 gram sukker
  • 1 dl. pasturistede æggeblommer
  • 6 dl. piskefløde

Pistacie-krokant:

  • 130 gram sukker
  • 75 gram usaltede pistaciekerner

Pynt:

  • Friskpisket flødeskum
  • Hakkede pinjekerner
  • Friske hindbær

Køb Mette Blomsterbergs bog om dessert og hjemmelavet is her!

Sådan laver du Mette Blomsterbergs hjemmelavede is: 

Pistacie-krokant:

  1. Sukkeret smeltes til en god, gylden karamel. Pistaciekernerne kommes i og ristes med i nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
  2. Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv.

Hjemmelavet is:

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
  2. Pisk æggeblommer sukker og vaniljesukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps.
  3. Pisk fløden til let skum. Halvdelen af den letpiskede fløde tilsættes, og der vendes forsigtigt.
  4. Tilsæt pistacie-krokanten sammen med den resterende letpiskede fløde. Vend det forsigtigt sammen og fordeles straks i en silikone-brødform.
  5. Nedfrys isen til næste dag.

Mette Blomsterberg: Opskrift på vaniljekranse

Mette Blomsterbergs vaniljekranse

Mette Blomsterberg: Opskrift på nougattoppe

Mette Blomsterbergs nougattoppe

Mette Blomsterberg: Opskrift på citronspecier

Mette Blomsterbergs citronspecier

Mette Blomsterberg: Opskrift på kaneltrøfler

Mette Blomsterbergs kaneltrøffelkugler

Mette Blomsterberg: Opskrift på julekransekage

Mette Blomsterberg julekransekage

Mette Blomsterberg: Opskrift på pistacie-karameller

Mette Blomsterbergs pistacie-karameller