Hvid chokoladekage med solbærstøv
DESSERTER & KAGER

Hvid chokoladekage med solbærstøv

En hvid chokoladekage med dekorativ og velsmagende solbærstøv, der kan nydes hele året og laves til mange.

Hvid chokoladekage spiller helt fantastisk godt sammen med bær. Derfor er denne kage toppet med smukt solbærstøv, men du kan også vælge at bruge andre typer bærstøv eller at erstatte støvet med friske bær fra haven. Det smarte er, at den hvide chokoladekage kan laves på forhånd, og så kan topping tilføjes lige inden servering. Det gør den her kage populær til festlige lejligheder og som afslutning på en god gæstemiddag. 
 

 

Opskrift på hvid chokoladekage med solbærstøv

6-8 personer
 
Det skal du bruge til hvid chokoladekage med solbærstøv:
  • 200 g Digestive-kiks
  • 60 g smeltet smør
  • rund springform, diameter ca. 22 cm
Chokoladefyld:
  • 300 g hvid chokolade
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 6 dl piskefløde
Topping:
 
Sådan laver du hvid chokoladekage med solbærstøv:
  1. Blend kiksene fint i en foodprocessor. Bland dem med smeltet smør i en skål. Fyld blandingen i en springform beklædt med bagepapir, og tryk den let sammen.
  2. Chokoladefyld og topping: Hak chokoladen fint, og smelt den i vandbad ved svag varme. Afkøl den let. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn skummende. Pisk fløden til stift skum, og vend den med æggecremen. Vend den afkølede chokolade i, og hæld blandingen oven på kiksebunden. Sæt kagen i fryseren et par timer. Tag kagen ud af fryseren, og fjern forsigtigt formen. Drys med solbærstøv, og servér straks.

 

Flere kager med bær

Kig med her, hvor vi har samlet endnu flere søde fristelser med bær ...

5 opskrifter med sommerens bær