DESSERTER & KAGER

Islagkage med jordbær og blomster

Servér denne overdådige islagkage for dine gæster, den er fyldt med vanilje, hindbærd, jordbær kys og blomster. Få opskriften herunder!

Forkæl dine middagsgæster med denne islagkage, hvor vi fråser med is, bær og søde kys. Denne overdådige islagkage er perfekt til til festen eller middagselskabet til de lune sommeraftener. Du får hele opskriften på den lækre islagkage herunder. 

SE OGSÅ: Hjemmelavet is med avocado og pistacie

Islagkage med vanilje, hindbær, jordbær, kys og blomster

Antal: 10 personer

Det skal du burge for at lave islagkage med vanilje, hindbær, jordbær, kys og blomster

Marengskys:

  • 20 g smuttede mandler
  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 175 g rørsukker
  • 2 tsk. rødebedesaft

Islagkage:

  • 1 vaniljestang
  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 125 g flormelis
  • 5 dl piskefløde
  • 1½ pasteuriseret æggehvide
  • 150 g jordbær
  • 150 g hindbær
  • 50 g flormelis
  • ½ dl portvin
  • ½ dl vand

Pynt:

  • Marengskys
  • 12 spiselige blomster
  • 50 g hindbær
  • 50 g jordbær
  • 50 g blåbær
  • 50 g ribs

Sådan laver du islagkage med vanilje, hindbær, jordbær, kys og blomster

Marengskys:

  1. Hak mandlerne.
  2. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk sukker i, til massen er tyk og blank. Det tager ca. 5 minutter. Vend mandlerne i.
  3. Hæld halvdelen af marengsen over i en anden skål, og pisk rødbedesaft i.
  4. Tænd ovnen på 125° varmluft. Læg bagepapir på 2 bageplader.
  5. Fordel marengsmassen i små toppe med 2 skeer eller ved hjælp af en sprøjtepose.
  6. Bag marengstoppene i ovnen i 1-1½ time, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sæt evt. en grydeske i klemme i ovnlågen undervejs, så dampen kan slippe ud.

Islagkage:

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem sammen med æggeblommer og 25 g flormelis i en skål.
  2. Pisk fløden til en let skum i en anden skål, og vend forsigtigt æggesnapsen i flødeskummet.
  3. Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, tilsæt 50 g flormelis, og pisk, til massen er tyk og blank.
  4. Skyl bærrene, og kør bær, 50 g flormelis, portvin og vand til en ensartet konsistens i en foodprocessor.
  5. Vend æggehvidemassen i bærblandingen.
  6. Fordel først den hvide flødeskumsblanding i springformen og derefter den røde bærblanding ovenpå.
  7. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt islagkagen i fryseren i mindst 5 timer eller natten over.

Pynt:

  1. Tag islagkagen ud af fryseren ½ time før servering.
  2. Servér islagkagen på et fad, og pynt med marengskys, spiselige blomster og bær.

Lyst til mere?

Prøv denne lækre flødeis med kandiserede valnødder, og servér den som dessert med friske bær. Få opskriften her!