DESSERTER & KAGER

Jordbærkoldskål med lakrids

Lad de søde danske sommerbær gøre den klassiske koldskål selskab og tryl en lækker jordbærkoldskål frem. I denne opskrift har vi blendet den friske dessert med jordbær og givet den et lille strejf af lakrids!

Kølig jordbærkoldskål er et sikkert hit, når der skal dessert på sommerbordet, og denne fine, lyserøde version kan du tilmed lave i et snuptag. Prøv selv! 

Læs også: Rabarbercrumble

Jordbærkoldskål med lakrids

(4 personer)

Det skal du bruge til jordbærkoldskål:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 5 spsk. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ l tykmælk
  • 1 usprøjtet citron
  • 250 g jordbær
  • ½ l kærnemælk
  • 2-3 tsk. lakridspulver (kan købes her)

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SOMMERDESSERTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du jordbærkoldskål:

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i æggemassen sammen med tykmælk, friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal til en ensartet koldskål.
  3. Rens jordbærrene, og blend dem sammen med kærnemælken. Rør jordbærmassen i koldskålen, og stil den i køleskabet, indtil den skal serveres.
  4. Servér jordbærkoldskålen kold med et drys lakrids, i små skåle eller evt. som en shake i glas med sugerør.

Læs også: Macarons med hindbæris og chokolade

indeholder affiliate links