DESSERTER & KAGER

Jordbær/rabarbersorbet med lavendel

Lavendelsmagen er uimodståelig i kombination med frugterne. Man kan sagtens bruge 100 pct. jordbær, men rabarberne giver isen en fin syrlighed.

Ingredienser:

(1 liter)
250 g rabarber
½ l vand
200-225 g lyst rørsukker
ca. 2 tsk tørrede el. friske
lavendelblomster u. stilk *
250 g jordbær



Skær rabarberstilkene i tynde skiver og kog dem op i en lille gryde med vand, rørsukker og lavendelblomster. Kog indtil sukkeret er opløst. Det tager højst 5 min. Tag gryden af varmen og afkøl helt. Hæld rabarbermassen i en blender og tilsæt jordbær. Blend meget grundigt. Det sidste er vigtigt, da isen ikke sigtes. Ideelt fryses isen i en ismaskine.

* Du kan købe tørrede lavendelblomster i helsekostbutikker og i Matas, og så kan de fås friske hos grønthandleren eller i havecentret. Spørg efter arten Lavendula angustifolia.

Læs også:







STOR GUIDE:
Vælg den rigtige ismaskine










Isterningebakke til knust is
- KØB DEN I MAD & BOLIG SHOP!






Sød skål til at servere is i
- KØB DEN I MAD & BOLIG SHOP!


















Andre opskrifter på is:







Kakaosorbet med hyldeblomst






Jordbær/solbærsorbet med spearmint






Hindbær/citronis med rosmarin









Olivenolieis
Kokosis med eksotiske frugter
Mangoparfait

Læs mere om: