DESSERTER & KAGER

Jordbærtærte med chokolade

Jordbærtærte med chokolade er en rigtig nem opskrift. Lav tærten dagen før - det bliver den kun bedre af.

Jordbær er indbegrebet af sommer og solskin. Når de danske jordbær er modne, er det bare om at udnytte og nyde de gode bær - fx ovenpå en lækker jordbærtærte.

Denne jordbærtærte med chokolade er superlækker og nem at lave. Det sværeste ved denne jordbærtærte er faktisk at vente på, at den er kølet af og klar til at blive spist.

Prøv også opskriften: Hindbærtærte uden mel

Køb en aflang tærteform her!

Jordbærtærte med chokolade

8 personer

Det skal du bruge
Tærtebund:
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knsp. salt
125 g koldt smør
smør til formen

Fyld:
70 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade
400 g jordbær
evt. lidt smeltet abrikosmarmelade
pistacier til pynt

Læs også: 10 lækre is-desserter

Sådan gør du
Tærtebund: Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Smør en tærteform (35 x 12 cm) med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel, og bag den ved 185° i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.

Fyld: Hak imens 70 g chokolade groft. Skrab den hakkede chokolade ned på den varme tærtebund, og fordel den, så der er chokolade over hele bunden. Lad tærtebunden køle helt af i køleskab, ind du samler din jordbærtærte.

Prøv også opskriften: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte

Varm imens fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade, og kom den i den varme fløde. Lad massen køle og tykne en smule, og fordel den derefter i den afkølede tærte.

Pluk blomsterne af jordbærrene, og sæt dem forsigtigt i chokolademassen. Drys din jordbærtærte med hakkede pistacier. Sæt den færdige jordbærtærte koldt i mindst 3 timer, gerne natten over.

Server jordbærtærte med chokolade på en lun sommerdag i skyggen af havens største træ.