DESSERTER & KAGER

Karamel-is af karamelliseret hvid chokolade

Tryl med hvid chokolade og lav en forførende karamelliseret isdessert, som bloggeren Chocolat.dk står bag.

Efter en time i ovnen trylles almindelig hvid chokolade om til en flydende lysebrun chokolade med en særlig, sød smag af karamel. Chokoladen kræver kærlig opmærksomhed i form af omrøringer hver 10. minut. Men det er alle anstrengelserne hele værd.

Brug en god kvalitetschokolade med højt indhold af kakaosmør, fx Amedei Toscano White.

Karamelliseret hvid chokolade

Hak chokoladen groft. Fordel chokoladen på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad. Bag den ved 120 grader i cirka en time. (Evt. mere.) Rør rundt i massen hver 10. minut.

Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Den vil karamellisere og blive flydende senere. Hvis din færdige karamelliserede chokolade har klumper, så giv den en tur i blenderen. (Hvis chokoladen når at blive kold og stivne, så opvarm den over vandbad, og den vil blive flydende igen.)

Karamel-is

250 g mælk
50 g fløde
200 g karamelliseret hvid chokolade
50 g sukker

Hæld karamelliseret hvid chokolade og fløde i en skål, og smelt det over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og tilsæt mælk og sukker. Rør rundt. Kør massen på ismaskine.

Spis den karamelliserede chokolade, som den er - eller brug den som jordbærdyp, i kager, som smørepålæg, som macarons-fyld eller i is.

Bliv inspireret til at lave dine egne desserter, is og kager med chokolade, og gør dit køkken til dit chokoladeværksted - besøg Chocolat.dk

Få bagegrej til at lave alt fra macarons til whoopie pies i Mad & Boligs webshop - klik her

Chokolade - få ideer til andre chokolade opskrifter i galleriet nedenfor.

Chocolat.dk - chokolade med et twist

 

Læs mere om: