DESSERTER & KAGER

Kiksekage med mørk chokolade

Kiksekage med mørk chokolade er et hit hos chokoladeelskere i alle aldre. Få opskriften på den lækre kiksekage med mørk chokolade her!

I 1980'erne var kiksekage et stort hit, men da salmonellaen vandt frem i de danske køkkener, blev kiksekagen trængt ud og bandlyst pga. sit indhold af rå æg. Nu er slamonella i æg udryddet, siger man, og kiksekagen er inde i varmen igen, ikke mindst i kølvandet på trenden med mormor-kager og kager fra barndommen. Og med god grund - den smager jo fantastisk med sin intense mørke chokolade, der smelter i munden. Her har vi alligevel brugt pasteuriserede æg, ikke fordi vi er nervøse for salmonella, men det er så dejligt nemt med æggeblommer på bæger, så man slipper for at dele æggene og tabe skaller i kagen.

Kiksekage med mørk chokolade

Til ca. 12 personer

Det skal du bruge til kiksekage:

  • 225 g smør
  • 450 g mørk chokolade
  • 1½ dl flormelis
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 firkantede vaniljekiks

Klik her for en lækker opskrift på chokolade-gulerodsbrød

Sådan laver du kiksekage:

  1. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Hak chokoladen groft. Tag gryden fra varmen og rør chokoladen i smørret, til chokoladen er helt smeltet.
  2. Rør flormelis og æggeblommer i chokoladen, så den bliver til en blank og glat masse.
  3. Beklæd en aflang bageform med husholdningsfilm. Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen. Læg et lag vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et tyndt lag chokolade.
  4. Fortsæt med at samle kagen på denne måde, til al chokoladen er brugt, og sørg for at der afsluttes med et lag chokolade.
  5. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
  6. Tag kiksekagen ud af køleskabet, 15 min. før den skal serveres. Så er den let at skære i flotte skiver.
  7. Server din kiksekage med mørk chokolade sammen med en god kop kaffe.

Gå aldrig glip af et nummer af Mad & Bolig med et abonnement