Kokostrøfler
DESSERTER & KAGER

Kokostrøfler med hvid chokolade

Her får du smukke kokostrøfler, som er helt røde i midten og overtrukket med lækker hvid chokolade og kokos.

Kokostrøfler er små himmelske mundfulde primært af chokolade og fløde. Det gør konsistensen så dejlig bløde, at de små, fine kokostrøfler smelter i munden. I dette tilfælde er der endda også brugt kirsebærsaft til at give dem en helt enestående farve. Til sammen giver det små sansebomber, som du MÅ smage! 

En klassiker på kagebordet: Othellolagkage

Kokostrøfler med Amaretto og hvid chokolade

Ca. 25 stk.

Det skal du bruge til kokostrøfler med Amaretto og hvid chokolade:

Trøffelcreme:

  • 275 g lys chokolade (40 %, f.eks. Valrhona Jivara)
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. kokosmel
  • 5-6 spsk. kirsebærsaft
  • 1 spsk. Amaretto

Pynt:

  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g kokosmel

Prøv også: Bagerens opskrift på jordbærkage

Sådan laver du kokostrøfler med Amaretto og hvid chokolade:

  1. Hak chokoladen fint. Hæld fløde og kokosmel i en gryde, bring den i kog, og tag den af varmen.
  2. Hæld halvdelen over den hakkede chokolade, og rør godt med en dejskraber, indtil chokoladen bliver blank.
  3. Tilsæt resten af den varme fløde, kirsebærsaft og Amaretto. Læg husholdningsfilm over trøffelcremen, og lad den stå køligt (ikke i køleskab) til næste dag.
  4. Fyld den stivnede trøffelcreme i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt små, ensartede toppe på størrelse med pebernødder på et stykke bagepapir.
  5. Stil toppene i køleskabet i et par timer, inden de skal dyppes i den hvide chokolade.
  6. Hak den hvide chokolade fint. Smelt halvdelen af den over et vandbad, og tag den af varmen, når den begynder at smelte. Hæld den varme chokolade over den resterende hvide chokolade, og rør, så de to dele smelter sammen.
  7. Vend trøffelkuglerne i den hvide chokolade, og tril dem derefter i kokosmelet på et stykke bagepapir. Stil igen kokostrøflerne koldt, men ikke i køleskab, og lad overtrækket stivne.

Få nye opskrifter på lækker gourmetmad og kager i hvert nummer af Mad & Bolig

Læs mere om: