DESSERTER & KAGER

Krydderkage med pekannødder og hvid chokolade

Annemette Voss, som sidste år vandt Bagedysten, har fremtryllet en favorit af en krydderkage. Prøv Annemette Voss’ udgave af en krydderkage med pekannødder og hvid chokolade.

Skal der kræses ekstra meget for dine gæster, er et godt bud på en smagsforkælende oplevelse en krydderkage, der vækker ekstra opmærksomhed. Annemette Voss, som er sidste års vinder af Bagedysten, har klædt en gammel klassiker i nye klæder og fremtryllet en ny, elskelig variation af en krydderkage. Prøv Annemette Voss' udgave af en krydderkage, som suppleres af pekannødder og hvid chokolade.

Prøv også opskriften på hjemmelavet nutella!
 

Opskrift på krydderkage:

(10 pers.)
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min
Bagetid: 50 - 60 min
Temperatur: 175 grader, varmluft

Det skal du bruge til krydderkage:
3 æg, str M/L
250 g lyst rørsukker
2 dl solsikkeolie
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
100 g pecannødder
100 g tørrede tranebær
100 g hvid chokolade
1 stort madæble

Hvid chokoladecreme:
100 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
1 blad husblas

I øvrigt:
Pecannødder til pynt
Bladguld
Bærstøv til at drysse med
En sløjfe til at binde om kagen

Læs også: Sund snack - 5 opskrifter!
 

Sådan laver du krydderkage:

• Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt olie. Bland hvedemel, bagepulver, ingefær, kanel og salt og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen.

• Tilsæt grofthakkede pecanødder, tranebær, hakket hvid chokolade og groft revet æble. Rør dejen godt sammen og kom den i en springform foret med bagepapir.

• Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min.

Hvid chokoladecreme:
• Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter.

• Hak chokoladen i grove stykker og kom den i en skål.

• Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade af to omgange, mens der røres. Lad chokolade og fløde smelte sammen til en jævn masse.

• Rør den afdryppede husblas i den varme chokoladefløde. Sørg for at husblassen er helt opløst.

• Dæk skålen til at sæt den på køl i et par timer, til cremen er helt kold.

Læs også: Sådan samler du en ricottakage

Inden servering:
Pisk den kolde chokoladefløde stiv med en elpisker og afsæt små toppe ovenpå kagen og dekorer med sløjfe, pecannødder, bladguld og bærstøv.

Læs mere om: