DESSERTER & KAGER

Macarons med hindbæris og chokolade

Tryl den franske macaron om til en frossen fristelse. Her får du opskriften på fine macarons med syrligsød hindbæris og mørk chokolade.

Sommer er istid - hjemmelavet istid. I denne dessert får vores yndlingsis selskab af små, fine macarons og mørk chokolade. Haps!

Læs også: Rabarbercrumble

Macarons med hindbæris og mørk chokolade

(5 store macarons)

Det skal du bruge til macarons:

Hindbæris:

  • 230 g hindbær
  • 150 g sukker
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • lidt citronsaft

Bunde:

  • 43 g mandler
  • 70 g flormelis
  • 5 g kakaopulver
  • 40 g æggehvide
  • 25 g sukker

Desuden:

  • 100 g mælkechokolade

FÅ FLERE DESSERTOPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!

Det skal du bruge til macarons:

  1. Hindbæris: Blend hindbær og sukker, og si kernerne fra. Hæld mælk og fløde i en skål, og rør hindbærpuréen i. Smag til med citronsaft. Kør massen på ismaskine. Kom den færdige is i en stor boks, og jævn den ud, så den er ca. 2 cm tyk. Sæt den i fryseren natten over. Stik fem cirkler ud med en rund kageudstikker (5 cm i diameter), og spis eller gem resten af isen.
  2. Bunde: Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Tilsæt flormelis og kakaopulver, og blend videre. Sigt blandingen i en skål, og stil den til side. Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk i et par minutter, indtil marengsen danner bløde toppe. Vend forsigtigt mandelblandingen i marengsen.
  3. Fyld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små cirkler på 5 cm i diameter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i ca. en halv time. Bag dem ved 150° i ca. 14 minutter.
  4. Lad bundene køle helt af, og læg så en rund hindbæris mellem to bunde, og læg iskagerne i fryseren, mens du gør chokoladen klar. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp halvdelen af hver iskage i chokoladen. Opbevar iskagerne i fryseren indtil servering.

Læs også: 6 forførende mousser

Tip! Hvis du vil lave en lidt nemmere og hurtigere version, så Erstat den hjemmelavede hindbæris med en god købeis.