Cookietærte - opskrift af Maja Vase
DESSERTER & KAGER

Maja Vases forrygende cookietærte

Snup den gode opskrift på cookietærte fra Maja Vases nye opskriftsbog "Majas desserter".

Maja Vase er en af Danmarks største dessertbloggere, og hvis du er vild med at lave smukke desserter og kager, så er du helt sikkert faldet over hendes gode opskrifter. Nogle af dem har hun nu samlet i bogen "Majas desserter". Der er her, vi har fundet denne smukke cookietærte, som vi har fået lov til at dele med jer. 

Smag også: Maja Vases svampede banankage

Maja Vases opskrift på cookietærte

Du kan købe Maja Vases bog "Majas desserter" liger her!

Opskrift på Maja Vases cookietærte

10 personer

COOKIEBUND:

  • 75 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 1 æg
  • 130 g hvedemel
  • 20 g maltmel
  • ½ tsk salt
  • 50 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona (Find den fx her!)
  • 50 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona (Find den fx her!)
  • 1 tærteform (22 cm i diameter)
MØRK CHOKOLADEGANACHE:
  • 150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
  • 150 ml piskefløde
  • 15 g glukosesirup
PYNT:
  • 20 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
  • 20 g mælkechokolade, gerne Jivara 40 % fra Valrhona
  • 1 tsk flagesalt

Sådan laver du cookietærteren: 

COOKIEBUND: Varm ovnen op til 200 grader. Kom smørret og den brune farin i en skål og pisk det lyst og luftigt. Pisk ægget i og rør hvedemel, maltmel og salt i. Hak chokoladerne groft og vend dem i. Fordel dejen i tærteformen og bag cookiebunden i 10-12 minutter, til den er gylden. Lad den køle helt af.
MØRK CHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend ganachen med en stavblender og fordel den oven på den afkølede cookiebund. Sæt kagen i køleskabet i min. 4 timer eller natten over.
PYNT: Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad og kom den i en frysepose med lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokoladen ud over kagen med beslutsom hånd. Gentag samme proces med mælkechokoladen. Drys til sidst flagesalt udover.

Prøv også: Maja Vases nemme opskrift på brownie