DESSERTER & KAGER

Mascarponekage med chokoladebund og hindbær

Annemette Voss fra ”Den Store Bagedyst” har tryllet i køkkenet, og resultatet er en overraskende mascarponekage med chokoladebund og friske hindbær.

Overrask ved kagebordet med en kage, der sender dine smagsløg i himlen! Det er kagearkitekten Annemette Voss, der står bag den overdådige mascarponekage, som du kun skal smage én gang for at blive afhængig! Du finder den vanedannende opskrift herunder!

Prøv også opskriften på lækre hindbærsnitter!
 

Sådan laver du mascarponekage:

Chokoladebund
2 æg
100 g sukker
100 g smør
100 g chokolade
50 g mandler

Mascarponecreme
3 blade husblas
1 vaniljestang
1 dl flormelis
1 lime
250 g mascarpone
2 dl cremefraiche 18% eller 38%
2 dl piskefløde

I øvrigt
125 g friske hindbær
200 g overtræksmarcipan i fin farve
Pynt efter eget ønske
1 m. silkebånd

Prøv også opskriften: Espresso-istærte på kiksebund med chokolade

 

Fremgangsmåde til mascarponekage:

Bund: Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt. Smelt smørret ved medium varme. Hak chokoladen groft og rør den ud til den er opløst i det varme smeltede smør. Blend mandlerne til fint mandelmel.

Vend forsigtigt chokoladesmør og mandelmel i æggesnapsen. Fyld dejen i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Bag chokoladebunden ved 175 grader varmluft i ca. 35-40 min., til den har sat sig let. Lad kagen køle af i formen - gerne natten over i køleskab for et endnu bedre resultat.

Creme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 15 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med en smule flormelis. Riv limeskallen helt fint. Rør vaniljesukker, flormelis, limeskal, mascarpone og cremefraiche sammen til en helt jævn creme. Pisk fløden til let skum og vend den lidt efter lidt i cremen.

Smelt husblassen over vandbad og tilsæt den i en tyd stråle under konstant omrøring til mascarponecremen.

Prøv også opskriften: Chokoladekage med Baileys

Frigør chokoladebunden fra formen ved at løsne langs kanten med en lille kniv. Læg en ring af kageplast (eller bagepapir, der er klippet til) i springformen og placer chokoladebunden nederst. Skyl hindbærrene grundigt og dyp dem tørre med lidt køkkenrulle. Fordel hindbær og creme over bunden - glat overfladen så den bliver helt jævn med en lille palet. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer.

Tidligst 2 timer inden servering overtrækkes kagen med et tyndt lag overtræksmarcipan og pyntes med blomster, fondantpynt eller friske bær samt silkebånd. Det er vigtigt at vente, til kagen skal serveres, da marcipanen ikke er så "glad" for mascarponecremen. Det kan resultere i, at marcipanovertrækket "sveder" lidt, og det er bare pænere at undgå.

Få tips til, hvordan du laver fondant og fondantroser på Annemette Voss' hjemmeside!

Velbekomme!

Prøv også opskriften: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte
 

Læs mere om: