DESSERTER & KAGER
Is med granskud, jordbær og knust marengs
Hjemmelavet is og jordbær er en perfekt kombination i sommervarmen, eller bare når man trænger til lidt sødt. Få opskriften her!
Mandag, 1. juli 2019 - 16:24 - af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
Is, jordbær og marengs er en kombination, der ikke er til at tage fejl af.
I den her opskrift får isen et lille tvist i form af grannåle, som bidrager til en syrlig smag. Grannåle kaldes også Nordens rosmarin og kan også bruges til fx lammekølle.
TIP! Lav ikke isen i for god tid. Står isen i flere dage, bliver den for hård og får store iskrystaller.
Opskrift på is med granskud, jordbær og knust marengs
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave is med granskud, jordbær og knust marengs
- 2 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
- 1 håndfuld fine granskud
- 1 vaniljestang
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
Marengs:
- 2 æggehvider
- 3-5 saltkorn
- 80 g flormelis
- saft af ¼ citron
- Ved servering:
- 200 g jordbær
- ½ håndfuld helt fine, lysegrønne granskud
SE OGSÅ: Blåbærtærte med yoghurt og mascarpone
Sådan laver du is med granskud, jordbær og knust marengs
- Varm mælk, fløde, granskud og kornene fra vaniljestang op til kogepunktet i en gryde.
- Tag gryden af varmen, og lad blandingen trække i 10-15 minutter.
- Pisk sukker og æggeblommer lyse og cremede.
- Hæld den varme fløde ned i æggesnapsen i en tynd stråle under grundig piskning.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under piskning, indtil den begynder at tykne lidt.
- Den må ikke komme over 85°, da den så vil koagulere.
- Tag gryden af varmen, og lad cremen køle lidt af.
- Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
- Sigt cremen, og hæld den i en ismaskine.
- Lad den køre, indtil isen har sat sig.
Marengs:
- Tænd ovnen på 150° og pisk æggehviderne, til de akkurat er stive.
- Tilsæt salt og sukker, og pisk videre i 6 minutter.
- Tilsæt citronsaft, og pisk igen i 2 minutter.
- Fordel massen med en spiseske i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skru ovnen ned til 120°, og bag marengsene i 60 minutter.
- Sluk for ovnen, og lad marengstoppene køle helt af i ovnen.
- Pisk ingredienserne
Ved servering:
- Fordel en klat is i 4 skåle.
- Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem.
- Knus marengstoppene, og drys dem med grannålene over som pynt.
TIP! Lav ikke isen i for god tid. Hvis isen står flere dage, bliver den hård og får store krystaller.
SE OGSÅ: Bagt jordbærsuppe med hvid chokoladecreme og ristet rugbrød