Minitærter med marengs og lemoncurd
DESSERTER & KAGER

Minitærter med marengs og lemoncurd

Der er tre lag oplevelser i de små citrontærter: tærtebund, sødsyrlig citroncreme og ’let som en sky’-marengs. Få opskriften på de uimodståelige minitærter her!

Amerikanerne har en særlig tradition for krydrede og søde tærter. Opskriften på minitærter med marengs og lemoncurd er fløjet direkte ind fra Staterne, men lavet på de bedste danske råvarer.

Søde sager: Blødende chokoladekage

Det skal du bruge til minitærter med marengs og lemoncurd (ca. 12 stk.):

Tærtebund:
380 g hvedemel
1 tsk. sukker
1 knivspids fint salt
225 g koldt smør
½-1 dl iskoldt vand
smør og hvedemel til muffinformene
kidneybønner el.l. til dejen

Lemoncurd:
7 spsk. majsstivelse
100 g sukker
1½ tsk. citronskal
1 knivspids fint salt
4 dl vand
6 æggeblommer
1 dl citronsaft
100 g smør

Inspiration til stuen: Runde sofaborde

Marengs:
4 æggehvider
1 knivspids fint salt
75 g sukker
¼ tsk. vaniljeessens

Sådan laver du tærtebund:

  1. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Skær smørret i små tern, og hæld dem op i melblandingen. Tænd og sluk for foodprocessoren i korte omgange, til blandingen bliver til ensartet smulder. Hæld vand i lidt ad gangen, til dejen lige akkurat samler sig. Der kan godt være vand   overskud. Del dejen i to, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 1 time i kølekabet. Smør indersiden af 12 muffinforme med smør, og drys med hvedemel. Ryst overskydende mel af. Rul tærtedejen ud på et meldækket bord til ca. 3 mm's tykkelse. Brug en udstikker eller en kop til at udstikke dejen i store cirkler, som passer til muffinformene. Dejen skal stikke ¾ op af formenes sider. Gentag proceduren med den anden del dej, til antallet passer til 12 muffinforme.
  2. Læg dejcirklerne forsigtigt i formene, og stil dem i køleskabet i mindst 30 minutter.
  3. Prik muffinformene med en gaffel, og fór dem med firkanter af bagepapir.
  4. Fyld hver form med tørrede kidneybønner eller lignende, så bundene ikke bobler op eller krymper for meget under bagningen. Bag bundene i ca. 15 minutter, til kanterne begynder at tage farve. Fjern bønnerne og bagepapiret, og lad bundene bage videre i yderligere 15 minutter, til de har fået en gylden farve. Lad dem afkøle på en rist.

Sådan laver du lemoncurd:

  1. Bland majsstivelse, sukker, citronskal, salt og vand i en gryde. Varm blandingen op ved middel varme under jævn omrøring. Fortsæt til blandingen begynder at koge og tykne. Pisk æggeblommerne sammen i en skål. Hæld majsstivelsesblandingen
  2. langsomt i skålen med æggeblommer, og pisk, til blandingener homogen. Hæld det hele tilbage i gryden, og kog blandingen op ved middel varme i ca.1-2 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt citronsaft og smørret, som er skåret i små stykker. Rør godt, til smørret smelter. Lad den færdige lemoncurd hvile i ca. 10 minutter, og fordel den på de færdigbagte tærtebunde. Dæk tærterne med film, og lad dem afkøle i køleskab i minimum 6 timer, gerne natten over.

Sådan laver du marengs:

  1. Pisk æggehvider og salt i en skål, til blandingen bliver skummet. Tilsæt sukkeret langsomt, og pisk, til marengsen er glansfuld og stiv, ca. 10 minutter.
  2. Tilsæt vaniljeessens, og pisk igen. Fordel marengsen på de små tærter med en spatel. Sørg for at marengsen spredes helt ud til kanterne, og slut af med at lave en flot bølgetop.
  3. Brænd marengstoppene med en creme brulé-brænder, eller bag dem i ovnen ved 220° i ca. 8 minutter, til marengsen er gyldenbrun. Servér tærterne afkølede.

Få mange flere opskrifter på kreative kager og dejlige desserter i Mad & Bolig!