banankage
DESSERTER & KAGER

Nem og sund banankage

Banankage er en ægte kageklassiker. Prøv denne sunde og nemme udgave med dadler og mandler.

Findes der noget bedre end banankage? Det tror vi egentligt ikke. Banankage er en udødelig klassiker, og så er den nem at lave. Der er noget med sødmen og konsistensen fra bananerne, som passer sublimt sammen grove chokoladestykker.

Prøv også: Banankage fra Maja Vase her!

Banankage - en klassiker

Banankage kan serveres i alle sammenhænge. Om det er til eftermiddagskaffen, til konfirmationen eller endda til et bryllup. Det hele det afhænger af, hvordan du dekorerer den, for smagen sider lige i skabet hver gang.

Denne opskrift er en nyfortolkning af den klassiske banankage, hvor det almindelige mel er skiftet ud med mandelmel. Og sukkeret er skiftet ud med søde dadler, som giver lige præcis den rundhed, som kagen skal have. Og nu når den er sund, kan man jo godt tage et stykke til.

 

Opskrift på nem og sund banankage
 

Tid: 10 minutter. Bagetid: 50 minutter Antal: 6-8 personer

Det skal du bruge for at lave nem og sund banankage

  • 100 g mandler
  • 50 g dadler
  • 50 g smør
  • 3 modne bananer (ca. 250 g)
  • 3 æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g chokolade
  • 1 springform (22 cm i diameter)
  • Smør til formen

Prøv også: Mette Blomsterbergs opskrift på gulerodskage

Sådan laver du nem og sund banankage

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd bunden af en springform med bagepapir.
  2. Smør siderne af formen.
  3. Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor.
  4. Udsten dadlerne, og blend dadler og smør sammen med mandelmelet i foodprocessoren, til det bliver til en klistret masse.
  5. Tilsæt herefter bananer, æg, bagepulver, vaniljepulver og salt.
  6. Blend igen, til massen er jævn. Hak chokoladen groft, og rør i dejen.
  7. Fordel kagedejen i formen.
  8. Bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, indtil overfladen er gylden, og kagen er gennembagt.

Prøv også disse nemme kager:

Nemme kager