Macarons - Opskrift på macarons
DESSERTER & KAGER

Opskrift på fortryllende macarons

Med denne opskrift på macarons kan du nemt lave de smukke og velsmagende franske favoritter derhjemme.

Følg denne opskrift og lav 4 forskellige slags macarons, der alle pynter på bordet og smelter på tungen. Og når du føst har smagt den hjemmelavede version af macarons, vil du elske dem endnu mere. 
 
Først skal du lære at lave de knasende, søde macaronbunde, og derefter finder du i galleriet herunder 4 opskrifter på forskellige variationer af macarons. Der er både solbær-, kirsebær-, karamel- og passionfrugtmacarons. Laver du dem alle, bliver det til en smuk, indbydende og smagfuld portion af de franske favoritter. Perfekt til en særlig lejlighed eller bare som uimodståelig forkælelse i hverdagen.   

Opskrift på macarons - grundopskrift på bundene

Antal: 60 bunde
Det skal du bruge til macaronbunde: 
MANDELMASSE:
  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 50 g æggehvider
MARENGS:
  • 60 g æggehvider
  • 150 g sukker
  • 40 g vand

SE OGSÅ: Opskrift på macarons med mælkechokolade

Sådan laver du macarons:

  1. MANDELMASSE: Bland mandelmel og flormelis, og sigt det gennem en mellemfin sigte. Rør æggehviderne i massen.
  2. MARENGS: Pisk æggehviderne, til de er luftige. Kog sukker og vand i en gryde, indtil det er 120° varmt. Pisk sukkerlagen ind i de luftige æggehvider, indtil marengsen er lun og luftig. Tilsæt evt. farve hurtigt med et piskeris (se de enkelte opskrifter herunder).
  3. Vend marengsen sammen med mandelmassen, og rør forsigtigt, til det flyder let og har en ensartet konsistens. Fyld dejen i en sprøjtepose med en rund tylle på ca. Ø 2 cm, og sprøjt macaronmassen ud på en bageplade med bagepapir. Lad macaronbundene tørre lidt i overfladen, og bag dem ved 140° i ca. 10 minutter.

Opskrift på 4 forskellige slags macarons i galleriet herunder: 

Macarons-opskrift