Karamelmacarons
(1 portion karamelmacarons)
- 1 gelatineblad
- 150 g fløde
- 50 g glukose
- 2 g salt
- 75 g sukker
- 40 g smør
- 100 g hvid chokolade
- 1 portion grundopskrift
- guldstøv
Udblød gelatinen i koldt vand. Bring fløde og glukose i kog. Tilsæt salt og gelatine, og rør det helt ud. Stil til side. Karamellisér sukker i en tykbundet gryde, indtil det har en gyldenbrun farve. Skru ned for varmen, og rør smørret ud i massen. Hæld den lune fløde på karamellen, og rør, indtil massen har en ensartet konsistens. Tilsæt den hvide chokolade, og rør den ud i massen. Stil til afkøling.
Lav macaronmassen ud fra grundopskriften. Drys lidt guldstøv på toppen, og bag dem. Fyld karamellen i en sprøjtepose. Sprøjt karamellen på bagsiden af en macaronbund, og lav en sandwich ved at samle den med en anden bund. Stil de færdige macarons utildækket på køl i ca. 1 døgn.