DESSERTER & KAGER

Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

Fra simple pandekager til storslået dessert! Med lag af lækker vaniljecreme og brombærmarmelade og toppet med pocherede pærer bliver pandekager taget til helt nye højder. Prøv opskriften herunder!

Tag pandekager til helt nye højder – bogstavelig talt. Pandekager med is er en klassisk dessert fra barndommen, og vi tænker også tilbage på Rasmus Klumps pandekagetårn. Men pandekager og pandekagetårn er absolut ikke noget, der kun hører barndommen til!

Du kan nemlig sagtens servere pandekager med stil og tonsvis af smag. Her får du en opskrift på en pandekagelagkage, der er fyldt med delikate smage af vanilje og syrlig frugt. De tynde pandekager tages til nye højder med lag af blød vaniljecreme og syrlig brombærmarmelade, der balancerer desserten perfekt. Sæt prikken over i’et på den delikate dessert med en smuk topping af pocherede pærer, friske brombær og skovsyre. Så kan du sagtens servere pandekager for dine gæster!

Læs også: Kokos-pandekager med limecurd

Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

Antal: 6-8 personer 

Det skal du bruge til pandekagelagen

Pandekager:

  • 4 æg

  • 250 g hvedemel

  • 1 tsk. sukker

  • 1 nip salt

  • ½ vaniljestang

  • 35 g smør

  • 3½ dl mælk

  • Smør til stegning

Pocherede pærer:

  • 3 pærer

  • 1 vaniljestang

  • 100 g sukker

  • 3 dl vand

Vaniljecreme:

  • 4 dl double cream eller piskefløde

  • 2 spsk. flormelis

  • 1 vaniljestang

  • 2 dl cremefraiche 18 %

Til servering:

  • 1 lille glas brombærmarmelade

  • Friske eller frosne brombær

  • Evt. rød skovsyre

Sådan laver du pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

Pandekager:

  • Pisk æg sammen med mel, sukker, salt og vaniljekorn, til dejen er jævn.

  • Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med mælk.

  • Sæt dejen på køl i 30 minutter.

  • Steg ca. 15 store pandekager i smør på en pande.

  • Lad dem køle helt af.

Pocherede pærer:

  • Skræl pærerne, og skær dem i både.

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

  • Kog vaniljekorn og -bælg, sukker og vand op i en lille gryde i ca. 5 minutter.

  • Tilsæt pærer, og lad dem simre, til de er møre.

  • Lad dem køle af.

TIP: Lad pandekagerne køle helt af, inden de samles, da vaniljecremen ellers vil falde sammen.

Læs også: Mette Blomsterbergs pandekager

Vaniljecreme:

  • Pisk double cream til skum sammen med flormelis og vaniljekorn.

  • Vend cremefraiche i flødeskummet med en ske.

Servering:

  • Læg en pandekage på et fad. Smør vaniljecreme på.

  • Gentag med endnu en pandekage.

  • Læg en tredje pandekage ovenpå, og smør den med marmelade.

  • Gentag i denne rækkefølge, til alle pandekagerne er brugt.

  • Fordel den resterende marmelade og creme på toppen. Top med pocherede pærer, bær og evt. skovsyre.

Flere lækre pandekager?

Pandekager er nemme at lave og lækre at spise. Piftet op med lækkert tilbehør, gør de sig fantastisk som dessert til hverdag og fest. Se 8 lækre dessertpandekager her.