Rabarberkage

Rabarberkage med kokosmarengslåg

DESSERTER & KAGER

Rabarberkage med kokosmarengslåg

Rabarberkage med kokos er en lækker opskrift, hvor de to ingredienser virkelig får det det bedste frem hos hinanden.

Rabarberkage med kokosmarengs

6 personer

Det skal du bruge:

Kompot

600 g rabarber
250 g sukker

Bund

250 g marcipan
75 g smør
50 g sukker
1 æg
½ dl vand
½ tsk bagepulver
50 g mel
 

Topping

2 æggehvider
70 g florsukker
75 g kokosmel

Elsker du også rabarberkage? Her få du en lækker opskrift på en blød clafoutis med rabarber

Sådan gør du:

Kompot

Start med at tænde ovnen. Kompotten til denne rabarberkage skal bages ved 180°. Rens rabarberne under koldt vand og skær urenheder væk med en lille skarp kniv. Rabarberne skæres i stykker på tværs, ca. 3 cm. Læg rabarberstykkerne i et ildfast fad og dæk med sukker. Bag til de er møre, ca. 20-25 min. ved 180°. Rør endelig ikke i dem, da det er vigtigt for din rabarberkage at de ikke trevler. Afkøl rabarberkompotten.
 

Bund

Bunden til rabarberkage skal bages ved 160°. Start med at tænde ovnen.Riv marcipanen groft med et rivejern i røreskålen til en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme. Blend ingredienserne til bunden til din rabarberkage: marcipan med sukker, æg, vand, bagepulver og mel. Tilsæt det smeltede smør.

Hæld massen til din rabarberkage-bund i en smurt og sukkerdrysset springform. Bag bunden til din rabarberkage til den er fast, 20-25 minutter. Afkøl kagen på en rist. Løsn bunden til din rabarberkage fra formen, men lad den blive i formen.

Topping

Fordel den afkølede rabarberkompot i et jævnt lag hen over din rabarberkage.

Pisk æggehviderne stive og pisk florsukker i lidt ad gangen. Massen skal være helt stiv. Vend forsigtigt kokosmelet i marengsdejen. Fordel marengsdejen på toppen af din rabarberkage.

Bag nu din rabarberkage i ca. 20-25 minutter til overfladen er gylden. Husk at afkøle den færdigbagte rabarberkage før den tages ud af formen.

Brug en udstikker til at lave små runde kager eller server din rabarberkage som den er, på et fad og skær stykker til gæsterne.
 

Vinforslag

Server gerne vin til rabarberkage. Vi anbefaler Muscat de Frontigan eller Muscat de Beaumes-de-Venise, serveret i duggende glas