DESSERTER & KAGER

Red Velvet Cake med hindbær og marengscreme

Red Velvet Cake er en amerikansk betegnelse for en kage i en markant rød farve. Den er toptrendy i USA, men hitter efterhånden også på vores breddegrader. Her får du en dejlig version med lag med marengscreme og friske hindbær.

Red Velvet Cake er en amerikansk betegnelse for en kage, som typisk er i flere lag og altid i en markant rød farve. Kagen kan laves i mange variationer, men i de amerikanske Sydstater, hvor den er en klassiker, bliver den altid pyntet med en luftig creme. 

Red Velvet-kagen stammer, ligesom Red Velvet Cupcakes, fra Sydstaterne i USA, hvor bagere under 2. Verdenskrig og madrationaliseringen begyndte at bruge rødbedesaft til at farve kager med. Navnet er inspireret af den dybe røde farve, som minder om fløjl. Red Velvet Cakes er blevet meget populære de seneste år bl.a. på sydstatsinspirerede restauranter og i bagerier i New York.

Prøv også: Kokostrøfler med hvid chokolade

Red Velvet Cake med hindbær og marengscreme

10-12 personer

Det skal du bruge til Red Velvet Cake:

  • 225 g usaltet smør
  • 275 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 300 g mel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1½ dl kærnemælk
  • 1 dl rødbedesaft
  • 250 g friske hindbær

Marengscreme:

  • 4 pasteuriserede æggehvider ved stuetemperatur
  • 220 g sukker
  • et nip salt

Få nye opskrifter, boligreporter og -tips direkte i postkassen med et abonnement på Mad & Bolig

Sådan laver du Red Velvet Cake:

  1. Kom smør, sukker og kornene fra en vaniljestang i en foodprocessor, og blend til en cremet masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel, kakaopulver, kærnemælk og rødbedesaft, og blend igen.
  2. Fór en kageform på 20 cm i diameter med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 1½ time ved 160°, og lad den derefter afkøle i 10-15 minutter. Tag kagen ud af formen, og stil den til afkøling på en rist.
  3. Marengscreme: Hæld æggehvider, sukker og salt i en skål over vandbad, og pisk med en elpisker i 4-5 minutter, indtil sukkeret er opløst. Tag skålen væk fra vandbadet, og pisk 3-4 minutter mere, til den har stuetemperatur.
  4. Del kagen midt over på langs med en skarp kniv, og placér bunden af kagen på et serveringsfad. Fordel ca. halvdelen af cremen på kagen, og derefter alle hindbærrene. Læg den øverste del af kagen ovenpå. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med fine skumtoppe.

Tip: Pisk æggehviderne stive over vandbad, helst hvor skålen ikke rører vandet. Så opløses sukkeret nemmere, og marengsen bliver mere luftig og mindre sej.

Mere dessert: Appelsinparfait med nougat