DESSERTER & KAGER

Regnbue-is: Sådan laver du den selv!

Den moderne regnbue-is består af lakrids, hvid chokolade og hindbær. Få opskriften på hjemmelavet regnbue-is her!

Den moderne variation af en regnbue-is rummer smagskombinationer, som sender såvel store som små i ishimlen. Denne regnbue-is består af en lækker kombination af lakrids, hvid chokolade og hindbær - en moderne udgave af en gammel klassiker. Mængden af hvid chokolade blandet med piskefløde, gør denne regnbue-is vidunderlig cremet og lækker.

Vild med regnbue-is? Få flere opskrifter på hjemmelavet is her!

I denne opskrift på regnbue-is er der anvendt en ismaskine. Den kan godt undværes, men du får et meget mere cremet resultat og en mere lækker regnbue-is med en ismaskine, og så slipper du for at røre i isen hver halve time.

Sæt gerne serveringsglassene i fryseren en times tid, inden du går i gang med din regnbue-is. Så er de iskolde og får ikke isen til at smelte, når du fylder den i.

Sådan laver du regnbue-is:

Regnbueis med hindbær, hvid chokolade og lakrids
(10 personer)

Det skal du bruge til regnbue-is:

Lakridsis:
200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
50 g lakridssirup, fx fra Johan Bülow
2½ dl minimælk

Hvid chokoladeis:
200 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
50 g sukker
250 ml minimælk

Hindbæris:
230 g hindbær
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl mælk
1 citron

Læs også: De 5 bedste is i København!

Sådan laver du regnbue-is:

Lakridsis:
* Varm chokolade og fløde langsomt op i en gryde. Rør rundt til chokoladen er smeltet, og tag straks gryden af varmen.
* Rør lakridssirup i, og dernæst mælk lidt ad gangen.
* Kør massen på ismaskine, og fordel den færdige is i bunden af 10 små glas.
* Stil glassene i fryseren, mens du laver den hvide chokoladeis.

Hvid chokoladeis:
* Varm chokolade og fløde langsomt op i en gryde. Rør rundt til chokoladen er smeltet, og tag straks gryden af varmen. Rør sukker i.
* Rør mælk i lidt ad gangen. Kør massen på ismaskine, og fordel den færdige is oven på lakridsisen. Stil glassene tilbage i fryseren.

Hindbæris:
* Blend hindbær og sukker, og si kernerne fra hindbærrene fra.
* Bland hindbærpuré, fløde, mælk og lidt citronsaft, og kør massen på ismaskine.
* Fordel den færdige is oven på den hvide chokoladeis, og stil glassene tilbage i fryseren indtil servering.

Få flere af Maja Ambeck Vases opskrifter på Chocolat.dk.

Læs mere om: