Sandwichkager med yoghurtcreme
DESSERTER & KAGER

Sandwichkager med yoghurtcreme

Denne delikate sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her!

I denne sandwichkage får du yoghurt serveret på to måder i form af glasuren, som er frisk og mere cremet end en traditionel sukkerglasur samt kagefyldet med vanilje, som giver et sødt og let syrligt modspil til den sprøde kagebund.

Inspiration: Hindbærsorbet med vanilje og peber 

Sandwichkager med yoghurtcreme

(4-6 personer)

Det skal du bruge til sandwichkager: 

Sandwichkager: 

  • 1 pakke filodej
  • 75 g smeltet smør
  • 55 g flormelis
  • 1 spsk. vaniljeyoghurt
  • 1 spsk. lavendelsukker

Vaniljeyoghurtcreme:

  • 210 g vaniljeyoghurt
  • 40 g flormelis
  • 180 g piskefløde
  • 1 spsk. sukker

MED MAD & BOLIG FÅR DU MASSER AF INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN!

Sådan laver du sandwichkager:

  1. Pensl hvert lag filodej med smeltet smør, og læg dem oven på hinanden. Skær filolaget ud i 12 rektangler på 4 x 12 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 6-8 minutter ved 180°, til de er gyldne.
  2. Rør flormelis og vaniljeyoghurt sammen. Læg en teskefuld på 6 filodejstykker, smør det forsigtigt ud, og lad glasuren stivne.
  3. Vaniljecreme: Pisk vaniljeyoghurt, flormelis og fløde godt sammen i en skål i ca. 10 minutter. Sæt cremen i fryseren i en halv time.
  4. Fyld den herefter i en sprøjtepose med en tylle på 1,7 cm, og sprøjt det på de 6 dejstykker uden glasur. Sprøjt 2 kugler på hver, og læg låget med glasuren på. Pynt til sidst med lavendelsukkeret. Stil evt. sandwichkagerne på køl, indtil de skal serveres.

Prøv også: Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble

Tip: Køb lavendelsukker i specialbutikker, eller lav selv en portion af 1 dl sukker blandet med tre spsk. tørret lavendel.

Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor:

6 desserter med yoghurt