Semlor - svenske fastelavnsboller
DESSERTER & KAGER

Semlor – svenske fastelavnsboller

I Sverige fejrer de fastelavn med bl.a. at spise semlor - den svenske udgave af fastelavnsboller. Det er store og bløde boller med fyld af flødeskum og marcipan.

Der er mange typer fastelavnsboller - her får du opskriften på den svenske variant af den kendte bolle, som svenskerne kalder semlor. Vi guider dig trin for trin til at lave lækre svenske fastelavnsboller.

Du kan også prøve disse opskrifter på fastelavnsboller:

LÆS OGSÅ: Klassisk opskrift på fastelavnsboller med chokolade

LÆS OGSÅ: De berømte fastelavnsboller fra La Glace!

LÆS OGSÅ: Fastelavnsboller med chokoladeskum

Opskrift på semlor - svenske fastelavnsboller med flødeskum og marcipan

Tid: 30 minutter. Hævetid: 1 time og 40 minutter. Bagetid: 15-20 minutter. Antal: 10 stk.

Det skal du bruge for at lave semlor - svenske fastelavnsboller med flødeskum og marcipan

Hvedeboller:

  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • ca. 450 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fyld:

  • 150 g marcipan
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 50 g mandler
  • 2-3 dl mælk
  • ½ l piskefløde
  • 5 spsk flormelis
  • Pynt med flormelis

Sådan laver du svenske fastelavnsboller med flødeskum og marcipan!

  1. Lun mælken i en lille gryde, til den er lidt varmere end fingervarm.
  2. Træk gryden væk fra kogepladen, og tilsæt smør i skåret i små tern.
  3. Lad smørret smelte i mælken. Smuldr gæren i en stor skål, og hæld den lune mælk over.
  4. Rør med en ske, til gæren opløses.
  5. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør det til en ensartet dej.
  6. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen sammen, til den er blød, glat og smidig.
  7. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time, til den har fået omtrent dobbelt størrelse.

Klik dig igennem galleriet og se, hvordan du laver semlor trin for trin.

Sådan laver du semlor!