Lav en frisk pavlova med ananas og passionsfrugt, som er den helt rette kombination af sprød marengs, sød ananas og syrlig passionsfrugt.
Torsdag, 16. juli 2015 - 10:46 - af Christine Agertoft /Foto: Columbus Leth
Pavlova er en skøn kage, som du kan tilpasse dig og dine smagsløg. Normalt er den sprøde marengs i bunden, mens toppen består af frisk frugt eller bær, men i dette tilfælde har vi gjort det lidt anderledes. Vi har nemlig vendt den klassiske pavlova på hovedet og lagt den skønne frugt i bunden og marengs på toppen. Det vil helt sikkert få dine gourmet-gæster til at spærre øjnene op.
Pavlova: Forvarm ovnen til 175°. Hæld æggehviderne i en skål, og pisk dem stive. Hæld sukkeret i gradvist, mens du pisker. Pisk, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt eddike, og pisk yderligere 2 minutter.
Fyld: Skær ananassen i tynde skiver og herefter i små trekanter. Fordel trekanterne i en bradepande på ca. 28 x 22 cm. Halvér passionsfrugterne, og hæld kernerne i en skål. Tilsæt limesaft og kornene fra vaniljestangen, rør rundt, og hæld blandingen over ananastrekanterne i bradepanden. Hæld din pavlova i en sprøjtepose, og fordel den over frugten i et fint lag.
Bag din pavlova i ovnen i ca. 60 minutter. Lad den afkøle i 10 minutter, inden du serverer den med et drys flormelis på toppen.
Klik på billedet og få opskrifterne på disse pavlova...