OPSKRIFTER

Dhal med bagt græskar

Den indiske dahl med lækker topping af bagt hokkaidogræskar og syltede rødløg er ikke til at stå for. Den krydrede simreret er perfekt til både hverdag og gæster – især med god topping!

Dahl er en indisk vegetarret, som primært består af røde linser og en masse krydderier, der giver den ellers simple ret masser af smag. Dahl kan koges med vand eller bouillion, men du kan også bruge kokosmælk, som giver en anden, cremet fedme til retten.

Dahl serveres ofte med raita, som er en agurkedressing, og koriander, men her får den et dansk twist med bagt græskar og syltede rødløg. Græskarets sødme og rødløgenes syrlighed passer perfekt til den kryderede dahl. Som bonus giver det en ret med de flotteste, dybe farver!

Læs også: Linser med nye løg og persille

Dhal med bagt græskar

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til dhal med bagt græskar

  • 300 g tørrede røde linser

  • 2 rødløg

  • ½ dl æbleeddike

  • 25 g frisk ingefær

  • 1 frisk rød chili

  • 1 dl olivenolie

  • 3 stjerneanis

  • 5 laurbærblade

  • 1 kanelstang

  • 5 kardemommekapsler

  • Havsalt

  • Peber

Bagt græskar:

  • 1 hokkaido

  • 2 spsk. Olivenolie

  • Æbleeddike

  • Havsalt

  • Peber

Sådan laver du dhal med bagt græskar

Bagt græskar:

  1. Tænd ovnen på 220°.

  2. Rens græskarret, halvér det, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i små stykker, og fordel dem i et ildfast fad.

  3. Vend græskarstykkerne med olie, eddike, salt og peber.

  4. Bag græskarstykkerne i ovnen i 12-14 minutter, til de har fået farve og er møre, men stadig har lidt bid.

  5. Køl let af inden servering.

Dahl og rødløg:

  1. Skyl linserne, og lad dem dryppe af i en sigte.

  2. Pil rødløg, halvér det, og snit det i helt tynde skiver.

  3. Læg halvdelen af løgskiverne i en skål, drys med lidt salt og lidt af eddiken, og vend det godt rundt.

  4. Lad løgene marinere i 30 minutter, så de mister lidt af deres skarphed, men stadig har bid.

  5. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver.

  6. Skyl chilien, men lad kernerne sidde. Skær hele chilien i tynde skiver.

  7. Varm halvdelen af olien op i en gryde sammen med den anden halvdel af løgskiverne, ingefær, chili og alle krydderierne, og lad det sautere i 2-3 minutter.

  8. Tilsæt linserne, og lad dem stege med i 1-2 minutter.

  9. Krydr med salt og peber.

  10. Hæld vand i gryden, til det går ca. 2-3 cm op over linserne.

  11. Lad det koge i 30-35 minutter ved svag varme under jævnlig omrøring.

  12. Smag til med salt, peber, eddike og lidt olie.

  13. Servér dhalen i skåle eller dybe tallerkener, og top med stykker af bagt græskar og syltet rødløg.

Mere indisk mad?

DEt indiske køkken er fyldt med lækre retter, der er fyldt med smagfulde krydderier og lækre råvarer. Prøv pakoras, som er en indisk godbid med stor smag! Se opskriften her.