DRIKKE

Annonce: Er du kaffesnob?

Læs med her og find ud af, om dine venner har ret, når de kalder dig kaffesnob. Vi har nemlig samlet 10 tegn på, at du er lidt mere kræsen end den jævne kaffedrikker.

Har du været på besøg hos venner eller familie, der velmenende har tilbudt dig en kop kaffe, kastet et diskret blik på deres ældgamle og tilkalkede kaffemaskine, og takket pænt nej, fordi du i din søgen håbede på at spotte en Nespresso-maskine? Så er du måske også blevet beskyldt for at være lidt af en kaffesnob.

Forskellen på kaffedrikker og kaffenyder

For nogle handler en god kop kaffe nemlig bare om, at den skal være nogenlunde varm og lige ved hånden, mens andre har en favoritbønne og yndlingskapsel. Hvornår er det så, at man går fra at være kaffedrikker til at være lidt af en kaffenyder? Vi har samlet 10 tegn på, at du er kaffeconnaisseur - og et par gode argumenter, du kan bruge næste gang, nogen kalder dig kaffesnob, bare fordi du gerne vil have en rigtig god kop friskbrygget Nespresso.

10 tegn på, at du er kaffesnob   

#1 Du kunne ALDRIG drømme om at drikke en latte fra en kaffeautomat.

Det er okay, fordi: Mælken i en latte fra de klassiske kaffeautomater er faktisk slet ikke mælk. De fleste automater bruger derimod et produkt kaldet “whitener”, der er en blanding af sukker og vegetabilsk fedt. Det er derfor intet under, hvis du ikke synes, din latte smager, som den skal og hellere vil have en kop kaffe, der er lavet med rigtig mælk, som du selv har skummet og som smager fantastisk.

#2 Du afkalker din kaffemaskine mindst en gang i kvartalet.

Det er okay, fordi: Det er altafgørende for den gode kaffesmag, at du fjerner kalk og snavs i maskinen med tre til fire måneders mellemrum. Desuden får det også din maskine til at holde meget længere - og det er godt for dig, din økonomi og miljøet.

Køb afkalkningssæt til din nespressomaskine her!

#3 Du går op i kaffens forpakning.

Det er okay, fordi: Det handler om meget mere end udseende. En enkelt kop kaffe kan faktisk indeholde op til 900 aromaer, og de er meget følsomme over for lys, luft og fugt. Uden den rette trykregulerede forsegling oxiderer kaffen og mister mange af sine smagsnuancer. Når du køber Nespresso-kapsler, kan du være sikker på, at kaffen er pakket under optimale forhold for at beskytte den mod fjender som lys, luft og fugt.

#4 Du kan - uden at tøve - svare på følgende: Hvilket af disse tre lande eksporterer mest kaffe årligt?

  • A: Costa Rica
  • B: Brasilien
  • C: Nigeria

Det er okay, fordi: Du jo bare har lyttet godt efter i geografitimerne og tilfældigvis har bidt mærke i, at Brasilien eksporterer allermest kaffe. Uanset hvilken Nespresso kaffekapsel du nyder, vil den altid indeholde kaffe fra en bæredygtig produktion. Kun bæredygtig kaffeproduktion kan sikre, at kaffen er af højeste kvalitet. Det betyder, at du altid drikker den bedste gourmetkaffe og samtidig kan gøre det med god samvittighed, når du drikker Nespresso-kaffe. 

#5 Du kan SE, om en kaffe smager godt.

Det er okay, fordi: En velbrygget kop kaffe skal udtrækkes under højt tryk og have tyk, mellembrun crema. Det kan du altid være sikker på, Nespresso-maskinen gør. Når cremaen ligger på kaffeskeen er det jævnt, fint og blødt, og det viser, at kaffen er perfekt brygget. Det er da logik for kaffekendere!

#6 Du HADER når nogen stiller på din kopstørrelse.

Det er okay, fordi: Mennesker jo er vanedyr!

Video-guide til at indstille kopstørrelsen på din Nespressomaskine...

#7 Du ved, hvad “espresso” betyder på italiensk.

Det er okay, fordi: Det endda står i Gyldendals fremmedordbog, at “espresso” er en italiensk forkortelse af "caffé espresso”, som betyder en intens kaffe tilberedt under tryk på en speciel maskine. Det tæller vel som almen viden!

#8 Du har eller har forsøgt at overtale din arbejdsplads til at købe en Nespressomaskine

Det er okay, fordi: En ekstra god kop sammen med kolleger, medarbejdere og kunder skaber glæde og fællesskab i hverdagen, og så virker din virksomhed bare lidt mere tjekket, når de kan byde på Nespressos luksuskaffe.

Her er det link, du skal sende til dem, der endnu ikke er med på idéen.

#9 Du SKAL have din morgenkaffe.

Det er okay, fordi: Forskning viser, at alene duften af god, velbrygget kaffe, kan mindske effekten af søvnmangel og gøre dig morgenfrisk hurtigere.

#10  Når vi siger “langtidsristet, intens og med et strejf af bitter kakaopulver og korn”, så siger du “NESPRESSO DHARKAN”.

Det er okay, fordi: Du ganske enkelt er velsignet med en næse og nogle smagsløg, der kan kende de fine nuancer i den velbryggede kop kaffe - det er da ikke snobberi!

Læs mere om Nespressos kaffekvalitet her!

Få lækre kaffeopskrifter her!

Få et godt tilbud på din nye Nespressomaskine her!

Læs mere om: