DRIKKE

Annonce: Nespresso ændrede kaffeoplevelsen for altid

En enkelt kaffekapsel indeholder op til 900 flygtige aromaer, og for at holde på kaffens unikke smag kræver det perfektion - fra ende til anden!

Kaffe er en af de drikkevarer, der indtages mest af i verden. Vi drikker så meget og så ofte, at vi sjældent reflekterer over kompleksiteten af produktet. Ruten fra kaffefarmen til kaffekoppen er ikke kun lang, men også kompleks. De, der dykker ned i den, bliver overraskede over, hvor kompliceret forsyningskæden er.

Bæredygtig kaffeproduktion              

Dyrkningen af og handlen med kaffe kommer ikke uden udfordringer. Selv når verdensmarkedspriserne er høje, får farmerne kun lavt udbytte. Som følge af mekanisering, monokultur og højt vandforbrug, er dyrkning af kaffe ofte en tung byrde for miljøet. Desuden er arbejdsforholdene ofte uretfærdige, og det er meget lidt attraktivt at arbejde på en kaffefarm. Klimaændringer påvirker endvidere produktionen negativt.

Omkring årtusindeskiftet indså den schweiziske kaffevirksomhed Nespresso, at den måde, kvalitetskaffe blev dyrket og handlet på, ikke var fremtidssikret. Derfor iværksatte de et ambitiøst bæredygtighedsprogram i erkendelsen af, at bæredygtig kaffeproduktion kan sikre leveringen af kaffe af højeste kvalitet i fremtiden samt sikre kaffefarmernes fremtid. I tæt samarbejde med forskellige ikke-statslige organisationer, landbrugsorganisationer kooperativer og universiteter har Nespresso undersøgt, hvordan dyrkningen af kaffe kunne organiseres bedre for alle interessenter. Dette resulterede i 2003 i indførelsen af et ambitiøst program for bæredygtighed, der hedder Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programmet.

Kaffe af gourmetkvalitet giver kaffefarmerne bedre forhold

63.000 kaffefarmere fra 11 kaffeproducerende lande deltager nu i Nespresso AAA Sustainable Quality™ Programmet. Målet er enkelt: At arbejde imod en bedre fremtid for kaffefarmere, miljøet og kaffe. Den kaffe, Nespresso kræver for at kunne tilbyde den absolut højeste kvalitet, er en mangelvare. På verdensplan er det kun 10 til 20 procent af den samlede kaffeproduktion, der er af såkaldt gourmetkvalitet. Inden for gourmetkvalitet, er det kun 10 procent a gourmetkaffen, der opfylder de strenge kvalitetskrav og sensoriske krav Nespresso stiller til smag og aroma.

Tilsammen betyder det, at kun omkring 1-2 procent af hele verdens kaffeproduktion er af den kvalitet, Nespresso eftersøger. AAA-programmet har til formål at sikre kontinuerlig produktion af gourmetkaffe ved at skabe mere værdi inden for tre områder: Kvalitet, bæredygtighed og produktivitet. Programmet hjælper kaffefarmere til at investere i en fælles infrastruktur, tilbyder uddannelse til farmerne, og betaler en højere pris for kvalitetskaffe.

Fra kaffefarmer til forbruger

Hvis gourmetkaffen skal forbedre kaffefarmernes levestandard og stadig leve op til forbrugerens høje forventninger, så kræver det perfektion fra ende til anden. I galleriet herunder, kan du se, hvordan Nespresso kontinuerligt arbejder på at opretholde og forbedre deres høje standard...

Udfold din kreativitet med de bedste kaffeopskrifter her!

Læs mere om Nespressos kaffekvalitet her! 

Få et godt tilbud på din nye Nespressomaskine her!

Kaffens luksusbønne

Læs mere om: