FISK & SKALDYR
Ceviche af jomfruhummer
En super frisk og simpel måde at tilberede en forret med jomfruhummer på.
Onsdag, 22. august 2018 - 13:20 - af Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum. Foto: fra kogebogen Sæson.
Ceviche er en betegnelse for rå fisk marineret i citrussaft. Retten stammer oprindeligt fra de latinamerikanske lande, hvor den er meget populær.
Kendtegnet ved ceviche er, at dens eneste tilberedningsmetode består af en lynmarinering i citrus, og herefter er den klar til servering.
Det er en god ide, at bruge helt frisk fisk eller fryse fisken ned i 24 timer inden brug, da tilberedningsmetoden til ceviche ikke dræber bakterier.
PRØV OGSÅ: Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avokado
Opskrift på ceviche af jomfruhummer
Antal: 2 personer
Det til du bruge for at lave ceviche af jomfruhummer:
- 6 store jomfruhummerhaler
- Saft fra 4 lime
- 1 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 4 stængler koriander
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ½-1 lille skalotteløg
- ½ rød chili
LÆS OGSÅ: Grillet jomfruhummer med gremolata
Sådan laver du ceviche af jomfruhummer
- Pil jomfruhummerne som på billedet, og husk at fjerne den sorte streng i midten.
- Bland limesaft, revet hvidløg og ingefær samt korianderstængler i en skål – gem lidt blade til pynt.
- Lad det stå i 10 minutter.
- Hæld saften fra, og sæt til side. Smag til med salt og sukker.
- Hak skalotteløg i fine, små tern og chilien i fine, små ringe uden kerner.
- Vend begge op i marinaden, og hæld den straks over jomfruhummerne.
- Pynt med korianderblade, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Ceviche med laks, soja og citrongræs