FISK & SKALDYR

Forret med stenbiderrogn på kartoffelrøsti

Mange forbinder røsti med tung, tysk mad. Prøv denne stenbiderrogn forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti hapse i stedet. Man bliver næsten afhængig!

Blinis er blevet skiftet ud med kartoffelrøsti i denne forret med stenbiderrogn. Kartoffelrøstien giver en sprød overflade, der samtidig er blød indeni. Kombinationen af katoffelrøsti og stenbiderrogn giver en lækker forret som du næsten ikke kan få for mange af. 

Du kan bruge retten til tapas eller som forret til påskefrokosten. Dig og dine gæster vil ikke blive skuffet over denne opskrift med stenbiderrogn og kartoffelrøsti. 

Forret med stenbiderrogn på kartoffelrøsti

Antal: 4 personer . Tid: 30 minutter

Det skal du bruge til opskriften på forret med stenbiderrogn på kartoffelrøsti

  • 2 bagekartofler
  • 1 rødløg
  • 1 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 1 dl cremefraiche 18 % eller skyr
  • 150-200 g renset stenbiderrogn
  • 1 bundt purløg

Sådan laver du forret med stenbiderrogn på kartoffelrøsti

  1. Skræl bagekartoflerne, og pil rødløget.
  2. Riv begge dele groft.
  3. Vend kartofler og løg med 1 sammenpisket æg, og krydr med salt og peber.
  4. Varm en pande op med olie, og sæt kartoffeltoppe på panden med 2 skeer.
  5. Steg dem på begge sider, til røstiene er gyldne.
  6. Skyl og tør spinatbladene.
  7. Anret de færdigstegte røsti med spinatblade, 1 tsk. cremefraiche eller skyr, top med rigeligt stenbiderrogn, og slut af med et drys klippet purløg.
  8. Servér straks.