forret
FISK & SKALDYR

Forret med tuntatar og lime

Lav en superlækker forret med tuntar, der er rørt sammen med lime, linser, shitakesvampe, agurk og æbler. Med denne version får du den helt rette kombination af surt, sødt, salt og bittert.

Tatar er en superlækker forret, der består af skrabet råt oksekød, som er opkaldt efter et asiatisk stammefolk, tataterne.

Man siger, at tatarerne spiste råt oksekød, men før de spiste det, anbragte de det under sadlerne på deres heste, mens de red, for at mørne det.

Tuntatar - den perfekte sammensætning

I denne version er oksekød skiftet ud med tun, der er rørt med linser, lime, shitakesvampe, agurk og æbler. Umiddelbart virker det som en sjov sammensætning at blande æbler med linser og tun, men det giver mening i forhold til de fem grundsmage.

Syren kommer fra lime og æble, der også er sød. Purløg og agurk er bitre ligesom linserne, der bliver saltede. Tun og svampe fuldender retten med umami.

Opskrift på forret med tuntatar og lime

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave forret med tuntatar og lime

  • 200 g frisk sashimitun
  • ¼ bundt purløg
  • 100 g kogte linser
  • salt u sort peber
  • 2 små skoleagurker
  • 1 grønt æble
  • 100 g shitakesvampe
  • 1 usprøjtet lime
  • 2 spsk. olivenolie 

Sådan laver du forret med tuntatar og lime

  1. Skær tunen ud i små tern, og snit purløg fint.
  2. Vend det sammen med de kogte linser, og smag til med salt og peber.
  3. Snit agurk og æble i tynde skiver på en mandolin.
  4. Snit shitakesvampene i tynde skiver.
  5. Riv skallen af lime på den fine side af rivejernet, og pres saften.
  6. Vend det sammen med svampe, agurk og æble. 
  7. Anret det hele på en tallerken med tuntataren.

Prøv også disse opskrifter på tatar:

forret

Forret med tuntatar, urter og grøn salat

forret_2

Forret med tatar, kapers og basilikum