Hummer
FISK & SKALDYR

Hummer opskrift med ærter, agurk og mayonnaise

Enkelt, friskt og smukt. Hummer opskrift med ærter, agurk og fnuglet mayounnaise. Forretten i den lækre menu, hvor du kan skabe restaurantstemning i dit eget hjem.

Hummer opskrift til 6 personer
 

MENU

Forret:
Hummer med ærter, agurk og mayonnaise
 Krabbekløer med mayonnaise og citron

Hovedret:
Rosmarinstegt kalvefilet med tomatconcassé
 Landkylling på grill - kartoffelspyd med grillolie - grillede grøntsager

Dessert:
Vaniljeparfait med bær og chokolade
vanilje parfait med chokolade

Hummer opskrift:
3 kogte hummere (bestil dem hos fiskehandleren)
1 kg friske ærter
1 agurk
3 spsk olivenolie
salt og peber
1 bundt brøndkarse
1 bakke ærteskud

Fnuglet mayonnaise:
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 knivspids salt
1 tsk dijonsennep
2½ dl olie
1 lime
1 bæger pasteuriserede æggehvider

Tilbehør: godt brød

Opskrift på mayonnaise:
Pisk blommerne med salt og sennep. Tilsæt et par dråber olie mens der piskes. Fortsæt med at tilsætte dråber af olie mens der piskes. Når det ligner mayonnaise, kan olien tilsættes i en tynd stråle mens der piskes. Pisk saft af lime i mayonnaisen. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i mayonnaisen.

Opskrift på hummer med ærter og agurk:
Flæk hummerne med en stor skarp kniv. Placer kniven i 'krydset' mellem skjold og hoved. Skær først igennem hovedet på hummer. Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del fra den kogte hummer. Herefter skæres hummerne fra krydset ned igennem kroppen og halen. Fjern tarmen i halen og mavesækken oppe fra hovedet på hummer (det er en lille pose). Tag kødet ud af hummer. Flæk kløerne og tag kødet ud med en gaffel til hummer.

Bælg ærterne og blancher dem i spilkogende vand i et minut. Hæld vandet fra, og giv dem et chok med iskoldt vand. Blend dem til en grov puré i en blender. Halver agurken og skær den i stave. Skær kernerne fra.

Skær agurken i små stave på ca. 3 cm. Bland agurkestykker med en god olivenolie, salt og peber. Hak brøndkarsen, og vend den rundt med agurkerne.

Anret tallerkener med ærtepuré i bunden. Herefter de marinerede agurker. Læg kød fra en halv hummer på hver tallerken. Fordel mayonnaisen i små portionsskåle eller læg små skefulde af mayonnaise omkring den halve hummer på tallerkenen. Pynt med friske ærteskud, og server med et godt brød til.

10 skønne forårskjoler

Læs mere om: