FISK & SKALDYR

kartoffelsalat med stenbiderrogn og peberrod

Prøv denne lækre forårsudgave af en kartoffelsalat med stenbiderrogn, peberrod, karse og skalotteløg.

Stenbiderrognen kan både koges, steges og spises røget. Den bruges ofte som et alternativ til ægte kaviar, da den er væsentligt billigere, men stadig rig på smag.

En af forskellene på stenbiderrogn og ægte kaviar er fisken, som æggene kommer fra. Det er nemlig kun rogn fra fisk i størfamilien, der må kaldes ægte kaviar. Den store prisforskel på de to slags æg skyldes, at mange størarter er kritisk truede grundet ødelagte habitater og overfiskning.

Her får du en opskrift på kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn.

SE OGSÅ: Kartoffelsalat med gedeost og birkes

Opskrift på kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn

  • 400 g små kartofler
  • 5 g havsalt
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 tsk. akaciehonning
  • ½ dl olivenolie
  • 3 g peber
  • 10 g friskrevet peberrod
  • 1 bananskalotteløg
  • 300 g frisk stenbiderrogn renset vægt
  • ½ bakke karse

Sådan laver du kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn

  1. Skyl kartoflerne i koldt vand, og sæt dem over i en lille gryde med vand og salt.
  2. Kog kartoflerne i 12-14 minutter, og lad dem trække færdig i det varme kogevand.
  3. Pil kartoflerne, mens de stadig er lune, og skær dem ud i kvarte.
  4. Rør æbleeddike, akaciehonning, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen til en dressing.
  5. Riv peberroden og kom halvdelen af den i dressingen.
  6. Hæld dressingen over de lune kartofler.
  7. Pil skalotteløget, og skær det i helt tynde skiver.
  8. Fordel kartoflerne i fire skåle, læg en god skefuld stenbiderrogn på toppen af hver sammen med lidt løgringe, peberrod og karse.
  9. Drys med havsalt og friskkværnet peber på toppen.

SE OGSÅ: Kartoffelsalat med rygeost og mandler