FISK & SKALDYR

Koldrøget laks med fennikel

Gå ikke på kompromis med laksens kvalitet og nyd det delikate tilbehør

(4 personer)
½ fennikelknold
½ fed hvidløg
1 spsk hakket løg
½ tsk fennikelfrø
olie
½ dl god mayonnaise
½ spsk plukket dild
2 forårsløg
2 cm frisk peberrod
3 spsk æblecidereddike
½ tsk sukker
salt og friskkværnet peber
12 skiver koldrøget laks, ca. 100 g

Skær fenniklen i små terninger og hak hvidløg og løg fint. Sauter fennikel og frø i lidt olie sammen med løgene. Tilsæt cider sammen med ½ tsk sukker kog ind til fennikelroden er mør, men med bid. Væsken skal være kogt ind til tynd sirup. Køl ned og vend det hele i mayonnaisen sammen med lidt af dilden eller fennikeltoppen. Smag til med salt og peber og juster smagen med sukker eller cider. Skær forårsløget groft ud og kog ca. 1 minut. Vend de afkølede løgstykker med lidt olie, cider, salt og peber. Høvl peberroden groft med en kniv. Anret laks og løg med klatter af remoulade og fordel peberrod og dild over.

Se flere opskrifter på småretter fra Meyers Deli:

Søkogte rejer med tomat, kartofler og rugbrødschips
Frilandsgris med syltet løg, gulerødder og bacon
Læs mere om: