FISK & SKALDYR

Lækker forret med rejer: Grillede røgede tigerrejer

Grillmad som gæstemenu - giv både rejer, tomater og bøf lidt røg på din grill.

Lav grillede røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i en gæstemenu på grill, hvor du giver både rejer, tomater og bøf lidt røg.

Prøv også opskriften: Fortryllende tigerrejer med agurkesalat
 

Forret med rejer

Forret med rejer til 4 personer

12-16 tigerrejer u/skal, med hale 
1 tsk salt 
½ tsk sukker 
½-1 rød chili 
1 usprøjtet citron 
160 g ricottaost 

4 spsk røgsmuld/krydderurter
timian og rosmarin tørret på grene

Æble-fennikelsalat som tilbehør til forret med rejer?
1 fennikel, ca. 200 g 
2 grønne æbler 
2 spsk citronsaft 
1-2 spsk olivenolie 
salt og sort peber 
50 g rucolasalat/mizunasalat

Mariner rejerne i salt og sukker, og lad dem trække 1-2 timer på køl. Hak chilien fint, riv skallen af halvdelen af citronen, og rør det sammen med ricottaosten. Smag til med salt og peber.

Prøv også opskriften: Laksetærte med broccoli

Æble-fennikelsalat til din forret med rejer
Snit fennikel og æble så tyndt som muligt, evt. med mandolin, og vend det med citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Grill og ryg din forret med rejer
Tag to foliebakker, ca. 20 x 30 cm, læg røgsmuld og krydderurter i den ene, lav fire sølvpapirskugler, og læg dem i hvert hjørne, lav en masse små huller i den anden bakke med en stegegaffel eller lign. Læg rejerne i den hullede bakke, sæt den ned i bakken med røgsmuld, og luk bakkerne tæt sammen med sølvpapir. Sæt bakken på den varme grill, og luk låget. Giv rejerne 3-4 min. fra det begynder at ryge.

Prøv også opskriften: Salat med tigerrejer, tang, pink grape og avocado

Anretning af forret med rejer
Fordel ricottaosten på fire tallerkener, og fordel rejerne heri. Læg æble-fennikelsalat ved siden af, og drys med rucola. Og så er du klar til at servere din lækre forret med rejer.

Servér en hel menu med røg for vennerne. Se mere i galleriet nedenfor.

Grillmad - lav en skøn menu med røg