FISK & SKALDYR

Opskrift: Gratinerede kammuslinger

Fisk er lækkert og sundt. Få masser af opskrifter med fisk i Månedens Kogebog af Cecilie Svensson - Her får du en opskrift på gratinerede kammuslinger med mascarpone og timian...

Her gælder det gratinerede kammuslinger, der er en perfekt forret når du venter gæster, eller en hverdagsret når den følges ad med en fyldig salat og et stykke brød.

GRATINEREDE KAMMUSLINGER MED MASCARPONE & TIMIAN
Kammuslinger er en yderst delikat spise, blot skal man passe på ikke at overtilberede dem. Her bliver de serveret i en mascarpone-mættet creme med friske urter og et skønt, sprødt parmesan-låg. Mascarpone er en fed italiensk friskost med en blød, rund smag, som virker lidt ligesom fløde i denne ret, blot med et endnu mere cremet resultat. Gratinerede muslinger er måske lidt firseragtigt, men ikke desto mindre vildt lækkert. Så når du er i gang med mørbradgryden og de syltede perleløg, har du en perfekt forret her.

4 personer
INGREDIENSER
8 store kammuslinger
1 skalotteløg
1 lille gulerod
1 bladselleri
1 spsk smør
1 dl hvidvin
1 dl fiskefond
5 spsk mascarpone
havsalt
friskkværnet peber
ca. 11/2 dl brødkrummer, alternativt færdigkøbt grov rasp
4 spsk revet parmesan
1 spsk hakket frisk timian
25 g smør

TILBEHØR et godt flute evt. en grøn salat

Skær skalotteløg, gulerod og bladselleri i små tern. Smelt smørret i en gryde, og svits grøntsagsternene heri. Tilsæt hvidvin og fiskefond, og kog ind, til væsken er halveret. Tilsæt mascarpone, og smag til med salt og peber. Sæt ovnen på 250° og grillfunktion.
Læg kammuslingerne i et lille ovnfast fad, og fordel urtesaucen over dem. Bland brødkrummer eller rasp med parmesan og timian, og drys det over kammuslingerne. Fordel små klumper af blødt smør over raspen. Sæt fadet i ovnen på øverste rille, og grill muslingerne i ca. 5 minutter, til toppen er gylden og sprød, og muslingerne akkurat tilberedte.

Velbekomme!
 

Læs mere om: