Opskrift på krabbesalat | Krabbesalat med fennikel
En let salat med krabbekød og friske ærter er herlig sommermad. Server den i en smuk skål, så salaten rigtig kommer til sin ret.
Mandag d. 20. april 2020 (Først udgivet: d. 1. juni 2011) - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Lav din egen udgave af en skøn krabbesalat, som både kan serveres til frokost og som en let ret om aftenen. Du finder opskriften på en skøn krabbesalat her!
Krabbesalat med fennikel
Antal: 6 personer
Det skal du bruge for at lave krabbesalat med fennikel
ca. 2 kg krabbekløer
1 bundt dild
1 spsk havsalt
1 tsk sukker
1 stor fennikel (el. 2 små)
4 stilke blegselleri
1 håndfuld bælgede ærter
3 spsk citronolie
1 tsk citronpeber
salt og peber
Sådan laver du krabbesalat med fennikel
Sæt krabbekløerne over i kogende vand tilsat dild, salt og sukker. Kog dem i 20 minutter, sluk for varmen og lad dem stå og trække i 20- 25 minutter.
Hæld vandet fra og lad krabbekløerne køle af.
Knæk skallen ved at slå på krabbekløerne med bagsiden af en ske.
Brug en hummergaffel til at tage kødet ud af kløerne.
Snit fenniklen helt fint på et mandolinjern. Gem toppen af fenniklen.
Skær blegselleri i bittesmå terninger.
Bland krabbekødet med fennikel, blegselleri og ærter.
Rør citronolie med citronpeber og hæld dressingen over. Smag til med salt og peber.
Pynt salaten med hakket fennikeltop. Server krabbesalaten med ristet brød til.