Røget laks med blomkålscreme
FISK & SKALDYR

Røget laks på blomkålscreme

Denne forret med røget laks er god til at indlede en middag med en lidt tungere hovedret, for eksempel grillmiddagen. Den lette creme og fisken er god som modvægt til et tungt stykke kød.

Røget laks på blomkålscreme er en frisk og kølig ret, som passer rigtig godt ind i en gæstemenu. Du kan lave blomkålscremen om formiddagen eller eftermiddagen og stille den på køl, indtil gæsterne og du er klar til at sætte jer til bords. Retten bliver selvfølgelig kun bedre med et køligt glas hvidvin til! 

Røget laks på blomkålscreme med agurk, brøndkarse og rugbrødskrumme 

4 personer
 
 
Det skal du bruge til røget laks med blomkålscreme:
  • 200 g røget laks 
  • 250 g blomkål
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 2 blade husblas
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet sort peber 
Til servering:
  • ½ agurk
  •  ½ potte brøndkarse
  • 4 tynde skiver rugbrød

Sådan laver du røget laks med blomkålscreme

Blomkålscreme:
  1. Skyl blomkål og skær i mindre stykker. 
  2. Pil og hak hvidløg fint. 
  3. Steg blomkål og hvidløg i olie på en pande, uden det tager farve. 
  4. Tilsæt fløde og mælk, og kog det mørt. 
  5. Udblød husblas i vand.
  6. Tilsæt den udblødte husblas, og blend blomkålscremen til en fin puré.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Fordel blomkålscremen i 4 glas, og sæt dem på køl i mindst 2 timer.
Servering:
  1. Skær laksen ud i små tern. 
  2. Skræl agurken, halvér den på langs og fjern kernerne. Skær agurken i små skiver. Rist rugbrødsskiverne hårdt, og bræk dem i mindre stykker. Anret laks og agurk på blomkålscremen, og drys med brøndkarse og rugbrød.

Læs også: Nem forret eller snack med røget laks, sesam og avocado

Tip til retten

Forretten kan serveres med andre typer røget fisk eller friske rejer oven på den kolde blomkålscreme.