Lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød
FISK & SKALDYR

Røget lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød

En kold lakserillette med smag af røget fisk smager bare af sommer. Lav den også med andre typer varmrøget fisk.

Server denne silkebløde lakserillette til forret eller frokost! Denne dejlige rillette kan sagtens laves med andre typer varmrøget fisk, fx makrel, stenbider og torsk.
Prøv også en lækker nordisk wrap med laks og kål!

Røget lakserillette med krydderurter, karse og ristet rugbrød
til 10 personer

Det skal du bruge til røget lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 3 dl tykmælk
  • 3-4 tsk. dijonsennep
  • salt og sort peber
  • 500 g varmrøget laks
  • 4 tynde skiver groft rugbrød
  • 2 små bakker karse
Sådan laver du røget lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød
  1. Snit purløg og dild meget fint.
  2. Rør tykmælk sammen med sennep og de fintsnittede urter, og smag til med salt og peber.
  3. Pluk laksen i små stykker og vend den i.
  4. Skær rugbrødet ud i 10-12 stykker, og rist det i ovnen ved 185-200°, indtil det er gyldent og sprødt. Køl brødet af på en rist.
  5. Fordel lakserilletten i 10 små glas (evt. med en sprøjtepose eller frysepose), klip karsen, og pynt glasset med karse og ristet rugbrød.