Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme
FISK & SKALDYR

Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme

Lav salte vandbakkelser til forret, og fyld dem med røget laks og cremet krydderurtecreme.

Salte vandbakkelser er en skøn forret, og du må ikke lade dig afskrække af, at du aldrig har bagt vandbakkelser før.
Her er de vigtigste huskeregler, når du bager salte vandbakkelser og vandbakkelser generelt:
Det er ikke sikkert, at hele det sidste æg skal i. Det kan variere fra gang til gang, så tilsæt det sidste æg lidt efter lidt. Dejen skal nemlig være så blød, at den falder af skeen, men samtidig så fast, at den ikke flyder ud, når du sætter den på pladen. Hvis der er for lidt æg i dejen, hæver vandbakkelserne ikke ret meget. Sæt dejen i toppe på en plade med bagepapir - lav god afstand. Undlad at åbne ovnen de første 10 minutter af bagetiden, ellers falder kagerne sammen! Tag en kage ud, når de ser faste, tørre og gyldne ud. Hvis den falder sammen, forlænger du bagetiden. Skru evt. lidt ned for varmen, så de ikke bliver for mørke. Tag vandbakkelserne ud, og lad dem køle af på en bagerist.

Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme 

8-10 små

Dej:

  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 1½ dl kogende vand
  • 2 æg
  • 1 tsk havsalt (røres i til sidst)

Krydderurtecreme: 

  • 200 g Philadelphia-flødeost
  • 1 spsk dijonsennep
  • 8 spsk fintklippet purløg
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 100 g røget laks, skåret i strimler
Pynt:
  • Fint klippet purløg og friskkværnet peber.

​Prøv også: En nem forret med fisk

Sådan laver du salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme:

  1. Dej: Smelt smørret, uden at det tager farve.
  2. Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og pisk, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ”ristes” den et par minutter, uden at den tager farve.
  3. Tag dejen fra varmen, og pisk æggene i 1 ad gangen.
  4. Sprøjt dejen ud i små toppe på størrelse med femkroner. Bag dem ved 210° i 8-10 minutter.
  5. Lad dem køle helt af.
  6. Gør sprøjteposen ren.
  7. Krydderurtecreme: Rør Philadelphia med sennep, purløg, salt og peber. Kom krydderurtecremen i sprøjteposen med en lille tylle, og læg den på køl, til den skal bruges.
  8. Lav et lille hul i toppen af hver vandbakkelse, som du sprøjter krydderurtecremen ind i. Læg et lille stykke laks på hver, og drys med purløg og peber.

Se galleriet for andre gode forretter ...

Forretter der imponerer