FISK & SKALDYR

Spaghetti med spinat og jomfruhummer-haler

Gør som i Italien. Spis en lille portion pasta som forret.

(6 personer)
24-30 pillede jomfru­hummerhaler
300 g spinat
150 g friskrevet parmesan
1 økologisk citron
500 g spaghetti (find en god, ægte italiensk spaghetti med æg)
1 dl kogevand
25 g smør
1 spsk citronpeber
1 dl koldpresset kvalitets­olivenolie
rustikt landbrød

Pil halerne sådan

Læg hummerhalen med skjoldet nedad i håndfladen. Tryk halen med tomlen fra den anden hånd for at ødelægge strukturen. Jomfru­hummerhalen består af 3 finner. Hiv nu i den midterste halefinne, og træk tarmen ud. Fjern herefter skjoldet. Det er svært! Jo sværere halen er at pille, des friskere er den.
Frys evt. jomfruhummerhalerne i 30 min., før du piller. Det gør det lidt nemmere.

Pil jomfruhummerhalerne. Skyl spinaten. Riv parmesanen fint på et rivejern. Riv skallen af citronen. Alt skal være klart, til når spaghettien er kogt, for så skal det gå hurtigt. Denne her forret skal tilberedes, når gæsterne sidder ved bordet.
Kog spaghettien al dente i spilkogende vand. Hæld 1 dl af kogevandet fra i en lille kasserolle, og kog vandet ind med smør, til det giver seje bobler. Hæld herefter vandet fra
spaghettien, og hæld spaghettien tilbage i gryden. Hæld smørvandet over, og rør. Tilsæt jomfruhummerhalerne, spinat, citronpeber, citronskal og revet parmesan, og vend det hele rundt ved svag varme i et par minutter. Spinaten skal bare lige falde sammen, og jomfruhummerhalerne må endelig ikke få for meget, for så bliver de melede. Rør olivenolien i. Server retten i store dybe tallerkner med en stor flade.
Det er vigtigt for at stoppe kogeprocessen, så det hele forbliver al dente, til det serveres! Server rustikt landbrød til.
Se Menu med vinforslag og arbejdsplan

Hvilken vin passert til denne fiskeret?
- Få svaret i denne video

Læs mere om: