Stenbiderrogn på kartoffelpandekager
FISK & SKALDYR

Stenbiderrogn på kartoffelpandekager med peberrodscreme

Stenbiderrogn er i sæson netop nu. I denne opskrift får den delikate stenbiderrogn følgeskab af sprøde kartoffelpandekager, peberrodscreme og finthakket løg. Smukt og nordisk.

Stenbiderrogn på kartoffelpandekager med peberrodscreme

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave stenbiderrogn på kartoffelpandekager med peberrodscreme

  • 300 g stenbiderrogn
  • 1 finthakket skalotteløg

Kartoffelpandekager:

  • 200 g kartofler
  • 200 g knoldselleri
  • 1 æg
  • ½ tsk friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Peberrodscreme:

  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • ½ tsk sukker
  • 2-3 spsk friskrevet peberrod
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • Lidt kørvel til at drysse med

Sådan laver du stenbiderrogn på kartoffelpandekager med peberrodscreme

Kartoffelpandekager:

  1. Riv kartofler og knoldselleri på den grove side af rivejernet.
  2. Vend den revne masse med æg, muskatnød, salt og peber.
  3. Smelt smørret på en pande.
  4. Sæt 1 spsk af blandingen på panden, og pres den flad.
  5. Steg 5-6 klatter ad gangen, indtil kartoffelpandekagerne er gyldne og sprøde på begge sider.

Peberrodscreme:

  1. Bland cremefraiche, sukker og peberrod uden at røre for kraftigt, for så bliver cremefraichen tynd og sjasket.
  2. Tilsæt citronsaft, og smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Anret stenbiderrogn, peberrodscreme, finthakket skalotteløg og kartoffelpandekager på en tallerken og drys med kørvel.

Du kan også selv rense din stenbiderrogn. Se hvordan her: Rens selv din stenbiderrogn

Vil du have flere retter med stenbiderrogn? Så se med her...

Prøv en ny forfriskende måde at servere stenbiderrogn - Prøv opskriften her!

Prøv denne opskrift på stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk og meget mere. Få opskriften her!

Prøv denne forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti hapse i stedet. Man bliver næsten afhængig! Få opskriften her!