OPSKRIFTER

Forret med grillet jomfruhummer med gremolata

Der findes et hav af lækre forretter med fisk og skaldyr. Mangler du en sikker vinder, som er en fryd for øje og gane, skal du byde gæsterne på en forret med grillet jomfruhummer med gremolata.

Opskrift på forret på jomfruhummer med gremolata

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til jomfruhummer med gremolata.

  • 4-6 jomfruhummere
  • olivenolie til pensling
  • salt og peber
  • Gremolata:
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. hakket bred­bladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie

Sådan laver du jomfruhummer med gremolata. Flæk jomfruhummerne, og fjern tarmen. Pensl jomfruhummerne med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 2 minutter med kødsiden nedad på en varm grill eller (grill)pande.

Gremolata: Riv citronskal ned i en skål. Skær citronen over på langs, og grill den, til den har mørke grillstriber. Skyl og hak per­sille. Pil og hak hvidløg. Rør persille, hvidløg, olie og citronskal sammen. Drys gremolataen over de grillede jomfruhummere, og pres lidt af den grillede citron over ved servering.

TIP:

Fisk, som serveres rå, råmarineret eller meget let tilberedt, skal have været frosset ved -20° i et døgn eller ved -18° i mindst fire døgn, for at der ikke er nogen risiko for parasitter i fisken.

Vær opmærksom på, at nogle husholdningsfrysere kun går ned til -18°. Spørg din fiskehandler, hvis du er i tvivl. Mange fiskehandlere fryser gerne fisken for dig, hvis du bestiller på forhånd