OPSKRIFTER

Grillet jomfruhummer med gremolata

Der findes et hav af lækre forretter med fisk og skaldyr. Mangler du en sikker vinder, som er en fryd for øje og gane, skal du byde gæsterne på en forret med grillet jomfruhummer med gremolata. Få opskriften herunder.

Opskrift på grillet jomfruhummer med gremolata

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til jomfruhummer med gremolata:

  • 4-6 jomfruhummere
  • olivenolie til pensling
  • salt og peber

Gremolata:

  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. hakket bred­bladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie

LÆS OGSÅ: Opskrift på cheviche af jomfruhummer

Sådan laver du jomfruhummer med gremolata. 

  1. Flæk jomfruhummerne, og fjern tarmen. Pensl jomfruhummerne med olie, og krydr med salt og peber.
  2. Steg dem i 2 minutter med kødsiden nedad på en varm grill eller (grill)pande.
  3. Gremolata: Riv citronskal ned i en skål. Skær citronen over på langs, og grill den, til den har mørke grillstriber. Skyl og hak per­sille. Pil og hak hvidløg.
  4. Rør persille, hvidløg, olie og citronskal sammen. Drys gremolataen over de grillede jomfruhummere, og pres lidt af den grillede citron over ved servering.

LÆS OGSÅ: Perfekt bisque af jomfruhummer eller prøv grillet jomfruhummer som en del af en lækker gæstemenu 

Hvornår er jomfruhummere i sæson?

Jomfruhummere er en dejlig sommerspise, som mange nyder godt af grillede, når de holder ferie rundt om i Danmark.

De er i sæson fra maj til juni og igen i september til oktober. Dog er de også tilgængelige resten af årets måneder.

De små hummere lever i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen, hvor fiskerne fangerne dem enten om dagen eller natten afhængigt af sæsonen.

Jomfruhummere er kendetegnet ved at være noget mindre end almindelige hummere og mere lyserøde i farven. Kødet er finere i konsistensen end hummerkød.