Crostini
GRØNT

3 slags Crostini

Crostini med forskelligt fyld er en delikat nippe-forret.

(Til 6 personer)
Crostini med røget torskerognscreme
200 g røget torskerogn
2 spsk cremefraiche 38 pct.
3 spsk finthakket purløg
½ citron
friskkværnet peber
6 skiver filone- eller
ciabattabrød

- Flæk torskerognen, og skrab rognen fri af hinderne og op i en skål. Rør torskerognen med cremefraiche, purløg og et par dråber citronsaft. Smag til med friskkværnet peber.

- Grill eller rist brødet på begge sider. Smør et lag torskerognscreme på, og pynt med purløg.

- Cremen er også superlækker på sprødristet rugbrød.

Crostini med Kyllingelever a la Toscana
300 g kyllingelever
75 g smør
1 spsk olivenolie
1 hakket fed hvidløg
1 spsk friskhakket salvie
3 spsk cognac
1 dl Chianti-rødvin
1 spsk smør
2 hakkede ansjoser
1 spsk kapers
2 spsk smør
6 hele og store salvieblade
6 skiver ciabattabrød

- Skær hinder og sener fra leverne og hak dem fint. Smelt smørret i en pande sammen med olivenolie. Sauter forsigtigt hvidløg og salvie, så hvidløget ikke brænder på. Tilsæt lever og svits for høj varme i 2-3 min. mens der røres i panden.

Hæld cognac på, og lad cognacen fordampe. Tilsæt vinen lidt efter lidt sammen med smør. Når al vinen er absorberet af leverne, tilsættes ansjoser og kapers.

- Smelt smør på en anden pande, og steg de hele salvieblade sprøde på hver side. Læg bladene på fedtsugende papir. Rist brødet på den ene side.

- Fordel kyllingeleveren på den ikke-ristede side af brødet, på den måde suger brødet væden fra kyllingeleveren. Pynt med et smørristet salvieblad.

Crostini med Gedeost, grønkål og æble
100 g gedeost
6 skiver hvedebrød
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
1 tsk hakket citrontimian
1 pigonæble
6 spsk hakket frisk grønkål
1 spsk hasselnøddeolie
Tænd ovnen på 200°.

- Skær gedeosten i ca. 2 cm tykke skiver. Udstik hvedebrødet i cirkler, der passer til gedeostens omfang. Dryp brødet med lidt olivenolie.

- Læg osten på, og dryp med honning og olivenolie. Drys lidt hakket citrontimian udover. Læg brødene på bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 min. til osten tager farve og bliver blød.

- Skær æblet med skal i bittesmå stykker, bland med finthakket grønkål og nøddeolie. Lige før servering lægges lidt grønkål og æble på toppen af den varme gedeost.

Læs mere om: