GRØNT

Artiskoksuppe med østers og ramsløg

Hold varmen med denne lækre og cremede artiskoksuppe, der serveres med østers og ramsløg. Server den glohed og sammen med godt brød - det er ren forkælelse for på en kold hverdagsaften.

Savner du inspiration til den nye suppesæson? Her får du en vidunderlig cremet og velsmagende artiskoksuppe, serveret med muslinger vendt i ramsløg - den er som skabt til en kold og våd aften. Server den glohed og med et lækkert brød, og du har et kongemåltid.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på suppe her!

Artiskoksuppe med muslinger og ramsløg
(4 personer)

Det skal du bruge:
Dampede muslinger:
1 kg limfjords­muslinger
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 kviste timian
1 spsk olivenolie
1 dl syrlig æblemost
2 dl øl
5 blade ramsløg

Læs også: Chokoladetærte til halloween!

Artiskoksuppe:
3 store artiskokker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
4-5 dl grøntsagsbouillon eller bouillonen fra muslingerne
1 dl piskefløde
½ usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør:
godt brød

Fremgangsmåde:
Dampede muslinger:
* Skrub muslingerne grundigt under koldt vand, og fjern skægget. Smid de muslinger væk, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen, og dem, hvis skaller er gået i stykker.
* Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde med lidt olie, uden at de tager farve.
* Tilsæt muslinger, og rør godt rundt. Hæld æblemost og øl ved muslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 3-4 minutter, til de har åbnet sig. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
* Sigt muslingebouillonen over i en anden gryde, og brug den til suppen. Stil i mellemtiden muslingerne til side i gryden med låg over.

Vild med suppe? Her får du 10 af vores favoritter!

Artiskoksuppe:
* Ordn artiskokkerne, så der kun er bunden og de inderste blade tilbage. Skær artiskokkerne igennem, og skrab fimrehår ud med en ske. Skær herefter artiskokkerne i grove stykker.
* Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Varm olien op i en gryde, og sauter artiskok, løg, hvidløg og hele timiankviste i 2-3 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt bouillon, og lad det koge forsigtigt i 10 minutter, indtil artiskok og løg er møre.
* Tilsæt fløde, og kog op. Hæld suppen i en blender, og blend til en glat og jævn konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden og lun forsigtigt igennem. Suppen må ikke koge for voldsomt, da den så kan skille. Smag suppen til med fintrevet citronskal og citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Anretning:
* Pil muslingerne ud af skallen, og læg dem i en skål.
* Hak ramsløg, og vend med muslingerne.
* Fordel muslingerne i fire dybe tallerkener, og overhæld dem med suppen. Server med det samme med godt brød til.

Prøv også: Ærtesuppe med lime og timian

Læs også: 10 opskrifter med kål!

Læs mere om: