Annonce
GRØNT

Avocado-carpaccio med syltede rødløg og jordbærbruschetta med gedeost

Selv på hverdage indbyder sommeren til at samles med familie og venner til aftensmad på terrassen. Med sæsonens råvarer, sunde olier og smagfulde krydderier kan du nemt trylle et gæstemåltid frem, som både er lækkert, nemt at lave – og lige til at tage med udenfor.

Når dagene bliver lysere og længere, får mange af os mere energi og overskud. Hvis vejret tilmed ikke er for lunefuldt, er det derfor oplagt også at udnytte hverdagene til at invitere familie og venner på terrasse-visit og et lækkert måltid sommermad.

Får du hverdagsgæster, er det dog en god ide at vælge en ret, som er forholdsvis hurtig at lave, men som ikke går på kompromis med hverken smag eller æstetik. I sommersæsonen skal maden heller ikke ligge for tungt i maven, så det er oplagt at droppe kødet og kreere et plantebaseret måltid, som tager udgangspunkt i sommerens sprøde grøntsager og friske frugt. Hvis du kombinérer det grønne med økologiske olier og smagfulde krydderier, tager det ingen tid at lave en let, sund og perfekt afstemt sommerret, som samtidig er et gæstebord værdigt.

Her får du opskriften på avocado-carpaccio med syltede rødløg, krydrede nødder og jordbærbruscetta med gedeost:

Tid: 30 minutter. Trækketid, syltede rødløg: Mindst 2 timer.

Antal personer: 4

Det skal du bruge: 

Syltede rødløg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl lys æblecidereddike fra Urtekram
  • 1 dl rørsukker fra Urtekram
  • 1 dl vand
  • ¼ tsk. flagesalt

Krydrede mandler:

  • 50 g mandler fra Urtekram
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie fra Urtekram
  • 1 tsk. stødt spidskommen fra Urtekram
  • ¼ tsk. chiliflager fra Urtekram

Bruschetta med jordbær og gedeost:

  • 8 skiver daggammelt brød
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie fra Urtekram 
  • 125 g smørbar/blød gedeost
  • 8 danske jordbær
  • Friskkværnet sort peber

Til servering:

  • 4 avocadoer
  • Rød skovsyre

Sådan laver du avocado-carpaccio med syltede rødløg, krydrede nødder og jordbærbruscetta

Syltede rødløg:

  1. Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et sylteglas.
  2. Hæld eddike, sukker, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 2 minutter, til sukkeret er opløst.
  3. Hæld lagen over rødløgene i glasset, læg låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag.

Krydrede mandler:

  1. Hak mandlerne groft.
  2. Opvarm en pande med olie, og rist mandlerne i ca. 1-2 minutter.
  3. Tilsæt krydderier, og rist videre i 2 minutter, til mandlerne er gyldne. Afkøl på en tallerken.

Bruschetta med jordbær og gedeost:

  1. Pensl brødskiverne med olie, og rist dem gyldne på begge sider på en varm pande eller grill.
  2. Skyl og rens jordbærrene, og skær dem i tynde skiver.
  3. Smør de ristede brødskiver med gedeost, og top med jordbærskiver og friskkværnet sort peber.

Servering:

  1. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
  2. Anret avocadoskiverne på et serveringsfad, fordel syltede rødløg henover, og drys med krydrede mandler.
  3. Pynt med rød skovsyre, og servér med bruschetta med jordbær og gedeost.

Om Urtekram:

Siden 1972 har Urtekram drevet den økologiske bevægelse i Danmark og været en af de første til at introducere økologi til de danske forbrugere. Urtekram går hverken på kompromis med smag eller etik i deres økologiske og miljøbevidste produkter, der tæller alt fra olie og krydderier til produkter målrettet veganere og allergikere – og som skal gøre det nemmere for alle at skrue ned for kødet og op for blandt andet grøntsager og plantebaseret protein.

Deres ekstra jomfruolivenolie og store udvalg af smagfulde krydderier er desuden med til at gøre maden perfekt afstemt og velegnet til både hverdag og fest. 

Læs mere om Urtekram, og se alle deres produkter her: